Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că sarea și zahărul, folosite excesiv în alimentația noastră zilnică, pot provoca probleme grave de sănătate. Dar, deși suntem conștienți de acest lucru și ne pro-punem adesea să le eliminăm din meniu, foarte puțini dintre noi reușim acest lucru. Iată 10 trucuri prezentate de lyla.ro, cu ajutorul cărora putem trece mai ușor peste utilizarea sării și a zahărului.
1. Eliminați sarea din conservele de legume, ton sau pui. Dacă acestea sunt
deschise și conținutul lor este așezat sub jet de apă, cantitatea de sodiu din ele se va diminua cu 40%.
2. Adăugați condimente în timp ce gătiți. De exemplu, prăjiți legumele în câteva linguri de ulei, suc de lămâie, puțină sare și un praf de piper. Prăjiți-le 15-20 de minute, timp în care amestecați.
3. Dacă puneți puțin cimbru uscat în omletă, nu veți mai simți nevoia să adăugați sare atunci când o mâncați, ea fiind deja destul de aromată.
4. Reduceți condimentele din taco. În cazul cutiilor de semipreparate de taco, puneți doar jumătate din condimentele din cutie și completați cu pudră de chili, pudră de ceapă și chimen.
5. Folosiți sos de spaghete mai puțin sărat. Luați două borcane cu sos de spaghete, unul cu cantitatea de sare cu care sunteți obișnuiți, altul, mai puțin sărat. Faceți un amestec din cele două, reducând în timp cantitatea de sos sărat.
6. Îndulciți-vă micul dejun adăugând fructe uscate în cerealele pe care le mâncați.
7. Pentru gofre, înlocuiți siropul cu un sos din zmeură proaspătă. Pentru sosul de zmeură aveți nevoie de o cană cu fructe și o linguriță de scorțișoară. Zmeura și scorțișoara se fierb până când se îngroașă.
8. Pentru a face orezul mai aromat, puteți adăuga un baton de scorțișoară, un praf de cardamon sau un vârf de praf de ghimbir în apă, înainte ca aceasta să fiarbă.
9. La rețetele pentru desert, înlocuiți jumătate din cantitatea de zahăr necesară cu piure de fructe. Piureul poate fi făcut în casă sau se poate folosi piure de fructe pentru bebeluși, din comerț.
10. Legumele pot avea arome inedite, dulci, dacă sunt combinate cu un condiment potrivit. Astfel, morcovii pot fi gătiți cu ghimbir, piureul de cartofi dulci cu scorțișoară și spanacul cu un praf de nucșoară.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: