Liceul teoretic „George Călinescu“ lansează concursul „Stories about my county“

Liceul teoretic „George Călinescu“ din Constanța lansează concursul „Stories about my county“. 

Proiectul îşi propune dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi valorizarea creativităţii elevilor în cotextul identificării, cultivării şi promovării valorilor culturale locale şi naţionale, inclusiv într-o limbă străină. Şi, de asemenea, identificarea unor perspective de valorizare a potenţialului vocaţional ce converg spre orientarea profesională a elevilor implicaţi.

Trancurricularitatea este un alt aspect vizat de proiect, datorită eficienţei sale în educaţie, aceasta se concretizează prin posibilitea elevilor de a se exprima în diverse forme: poster, film, flyere, desene etc.

Publicitate electorală
publicitate electorală

 

Concursul „Stories about my county”este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile Metodologiei cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare, grupul țintă fiind format din elevii claselor V-XII și cadrele didactice.

Concursul se desfăşoară în două etape: locală şi judeţeană pe două categorii de vârstă – gimnaziu și liceu.

Faza locală are loc în perioada 1.02.2017-31.03.2017 la nivelul fiecărei şcoli implicate, iar faza județeană va avea loc în perioada 16 mai-31 mai 2017.

Concursul este structurat pe mai multe secțiuni:

I. Secţiunea I

a.Concurs de creație literară în limba română
b. Concurs de creație literară într-o limbă modernă: engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană
• Secţiunea I cuprinde subsecţiunile : (1) Poezie, (2) Jurnal de Călătorie, (3) Eseu
•Înscrierea se va face în perioada 1.04.2017-10.05.2017, pe baza fişei de înscriere (care poate fi găsită pe site-ul www.georgecalinescu.ro) trimisă la adresa de e-mail [email protected].
•Termenul limită de primire a lucrărilor este 10.05.2017
•Categorii de vârstă: 11-14 ani, 15-18 ani
•Atât pentru creaţiile în limba română, cât şi pentru cele într-o limbă modernă (engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană), se vor respecta aceleaşi reguli de redactare.
•Condiţii de participare
a.Lucrări individuale, coordonate de către un singur cadru dicactic
b. Un elev poate participa la toate cele trei subsecţiuni, atât în limba română, cât şi în limba engleză, limba franceză, limba italiană, limba spaniolă sau germană.
•Lucrările vor conține ca ultimă pagină fișa de înscriere

I.1. Subsecțiunea Poezie
•Maxim trei poezii (care să nu totalizeze mai mult de 3 pagini);
•Tema „Ţara din sufletul meu“

I.2. Subsecțiunea Jurnal de călătorie
•Maxim 3 pagini în limba română, în limba engleză, limba franceză, limba italiană, limba spaniolă,limba germană;
•Tema “Ţara din sufletul meu“

I.3 Subsecțiunea Eseu
•Maxim două eseuri (care să nu totalizeze mai mult de 5 pagini);
•Tema “Ţara din sufletul meu“

II Secţiunea a II-a: Culturi şi civilizaţii

Secţiunea a II.1. Arte vizuale
Subsecțiunea II.1.a Desen/ II.1.b Poster
• Lucrările selectate după faza pe şcoală 01.02.2017-31.03.2017 se vor expedia prin poştă pe adresa: Liceul Teoretic “George Călinescu“, strada Dobrilă Eugeniu, nr. 6, Constanţa, 900 494, având ca termen limită data de 10.05.2017, sau vor fi depuse la secretariatul liceului.
•Lucrările vor fi însoţite de fişa de înscriere.
•Participanţii vor realiza lucrări de pictură, pe suport de hârtie, format A3, pot folosi orice tehnică de pictură (creion, acuarelă, peniţă, ulei, etc), destinate să pună în valoare tema concursului şi abilităţile artistice ale elevilor.
• Pe colţul din dreapta, în partea de jos a lucrării trebuie să se regăsească: numele şi prenumele autorului, clasa, şcoala de provenienţă şi numele şi prenumele profesorului coordonator.

Subsecțiunea II.1.c. Flyer
• Lucrările selectate după faza pe şcoală 1.02.2017-31.03.2017 se vor expedia prin poştă pe adresa: Liceul Teoretic “ George Călinescu“, strada Dobrilă Eugeniu, nr. 6, Constanţa, 900 494, având ca termen limită data de 10.05.2017, sau vor fi depuse la secretariatul liceului.
•Lucrările vor fi însoţite de fişa de înscriere
•flyer-ul trebuie realizat în format digital, prezentat pe CD şi în format fizic, format A4,
faţă-verso şi trebuie să conţină obligatoriu 2-3 imagini.
Subsecțiunea II.1.d. Spot de promovare
• Lucrările selectate după faza pe şcoală 01.02.2017-31.03.2017 vor fi postate pe YouTube,
având ca termen limită data de 10.05.2017.
•Fişa de înscriere în concurs va indica lik-ul de pe You Tube unde poate fi vizionat spotul.
• Elevii vor realiza un spor de promovare a unui monument istoric sau obiectiv religios, cu o
durată de 1 minut.

Secţiunea a II-a – 2

Sesiune de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor pe teme istorice. Tema: “Oameni şi locuri-valori perene”
•Referatele știinţifice vor avea maxim 4 pagini, format A4, cu caractere Times New Roman, 12, la un rând și jumătate, aliniere justify, margini de 2 cm, cu diacritice obligatoriu. Titlul lucrării se va scrie cu caractere de 14 bold, la două rânduri se vor trece autorii cu caractere de 12 italic și apoi la două rânduri se va începe redactarea lucrării.
•Lucrările ce nu se vor încadra în cerințe nu vor putea fi cuprinse în programul sesiunii.
Lucrările selectate după faza pe şcoală 01.02.2017-31.03.2017 se vor expedia electronic, până la data de 10.05.2017, prin e-mail la adresa [email protected] și vor avea ca titlu de document numele autorului și subsecțiunea, după modelul: Popescu Andrei_“Oameni şi locuri-valori perene”
•Elevii pot participa la sesiunea de referate şi comunicări științifice ale elevilor ‚ “Oameni şi locuri-valori perene” care se va desfășura pe data de 6 iunie 2017, la CDI, interval orar 10-12. Fiecare participant va prezenta un rezumat, de maxim 2 pagini, al lucrării trimisă anterior spre jurizare.
•Prezentarea lucrărilor se poate face cu ajutorul mijloacelor IT (PPT, videoproiector etc).

Modul de jurizare și criterii

Jurizarea lucrărilor se va efectua în perioada 16 mai -31 mai 2017 de către o Comisie de evaluare județeană formată din cadrele didactice din școală, un reprezentant al CCD Constanța, un reprezentant al ISJ Constanța și un reprezentant al Asociației părinţilor din Liceul Teoretic “George Călinescu”. Profesorii din comisia de jurizare nu pot avea elevi înscrişi în competiţie.

Nu se admit contestaţii. Nu se restituie lucrările elevilor participanţi.

Criterii de evaluare

Secţiunea I. Creaţie literară. Se are în vedere respectarea tematicii indicate şi încadrarea în cerinţele concursului (număr de pagini, condiţii de tehnoredactare), originalitatea în raport cu tema propusă, corectitudinea gramaticală, gradul de creativitate şi inovare, calitatea limbajului artistic.

Secţiunea a II-a. Referat ştiinţific. Evaluarea are în vedere: încadrarea în cerinţele concursului (tematică, număr de pagini, condiţii de tehnoredactare), rigoarea ştiinţifică a conţinutului şi structura logică a acestuia, capacitatea de sinteză, logică şi analogie istorică, aparat critic şi bibliografie minimală.

Secţiunea a II-a. Arte vizuale. Se urmăreşte respectarea tematicii concursului, acurateţea execuţiei, gradul de originalitate şi imaginaţie, capacitatea de expresivitate plastică.

Materialele prezentate la acest concurs, care nu respectă regulamentul, care nu reprezintă contribuţii personale ale elevilor, vor fi descalificate. Nu sunt acceptate lucrări plagiate sau lucrări care au participat şi în alte competiţii. Nu se percepe taxă de participare!

Concursul „Stories about my county“ este organizat de Liceul teoretic „George Călinescu“ din Constanța, în parteneriat cu Consiliul Școlar al Elevilor; Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța; Biblioteca Județeană I.N.Roman Constanța;Muzeul de Artă populară Constanța; Muzeul de Artă Constanța; Muzeul Militar Naţional “ Regele Ferdinand I”, Filiala Constanţa, Liceul Teoretic “Traian”, Constanţa, Colegiul Comercial Carol I, Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu”, Murfatlar, Casa Corpului Didactic Constanţa, Arhivele Naţionale ale României, Serviciul Judeţean Constanţa.

Coordonatorii de proiect sunt prof. Crăciun Eugenia și prof. Dochie Camelia.

 

 

 

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: