Vineri, 14 octombrie 2016, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la întâlnirea cu membrii conducerii Academiei de Studii Economice București, având ca temă principală reînființarea unui Centru de Învățământ la Distanță în orașul Tulcea.
La întâlnire au participat, de asemenea, prefectul Marin Bădiță, primarul Constantin Hogea, viceprimarul Andaluzia Luca și Liliana Marinescu, consilier județean.
Discuțiile au avut în prim plan implicarea continuă și activă a administrației județene în problemele locale ce țin de educație. În același context, au fost stabilite o serie de condiții în care se va desfășura acest proiect.
„Salut această inițiativă și vreau să vă asigur că voi face toate demersurile necesare pentru reînființarea a două secții de învățământ universitar: Facultatea de Economie Agroalimentară și Facultatea de Business și Turism. Consider oportun un astfel de proiect la noi în județ. Trebuie să ne gândim la tinerii care nu au posibilitatea de a urma cursurile unei facultăți din cauza greutăților materiale. Prin această inițiativă vrem să venim în sprijinul acestora, și, totodată, să încercăm să ne păstrăm tinerii acasă. Am hotărât împreună cu reprezentanții conducerii Academiei de Studii Economice înființarea acestor două secții deoarece considerăm că sunt de interes pentru zona noastră, mulându-se perfect pe specificul județului. Trebuie să fructificăm și să ajutăm ceea ce natura ne-a oferit cu atâta generozitate, iar prin pregătirea de specialiști în domeniile discutate cred că vom reuși acest lucru într-o măsură semnificativă”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.
Academia de Studii Economice București a fost înființată prin Decret Regal, la data de 6 aprilie 1913, din inițiativa lui Nicolae D. Xenopol, Ministrul Industriei si Comerțului, sprijinit de un grup de tineri economiști formați la universități prestigioase din Germania, Franța si Anglia. Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale a fost prima instituție de învățământ economic superior din România. Începând cu anul universitar 1967-1968, învățământul economic din Romania își redescoperă vocația europeană, institutul fiind reorganizat și transformat în Academia de Studii Economice din București, denumire care s-a păstrat până astăzi.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: