Germania a ajuns, recent, primul stat european care a introdus un al treilea gen, „nedeterminat”, pe certificatele de naștere, relatează Daily Mail. Legea care a intrat în vigoare de pe 1 noiembrie permite părinților să nu completeze câmpul referitor la sexul bebelușilor, astfel încât copiii care se nasc cu malformații genitale, având ca-racteristici ale ambelor sexe, masculin și feminin, să poată decide mai târziu dacă vor deveni femei sau bărbați. Astfel, pașapoartele nemților vor conține pe lângă categoria F – sex feminin, M- sex masculin și categoria X – sex nedeterminat.
Această lege e rezultatul unui studiu condus de Comisia Germană de Etică asupra intersexualității, menit să apere drepturile persoanelor interse-xuale și să oprească discriminarea.
Potrivit unor cifre prezentate de Daily Mail, în Germania se nasc anual 150 de copii intersexuali care prezintă caractere aparținând atât sexului feminin, cât și celui masculin. Potrivit noii legi, dacă unui copil nu-i poate fi atribuit un sex feminin sau masculin, atunci va fi încadrat în registrul de nașteri fără un astfel de status. Potrivit unor statistici guvernamentale din 2007, în fiecare an, în Germania, între 8.000 – 10.000 de persoane au „schimbări serioase” de la caracteristile fizice definitoare genului. Germania este prima țară din Europa care introduce o astfel de măsură, ziarul german „Süddeutsche Zeitung” numind această schimbare „o revoluție în legislație”.
„Este pentru prima dată când o lege stipulează că există oameni care nu sunt nici femei, nici bărbați, oameni care nu intră în categoriile de gen tradiționale”, susține profesorul Konstanze Plett de la Universitatea din Bremen. În schimb, mulți arată cu degetul spre consecințele psihologice ale acestei legi asupra copiilor. Cum se vor des-curca acești copii cu sex nedeterminat într-o lume care operează în mare parte în baza logicii binare bărbat/femeie?
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: