După ce a fost dat în folosință, Centrul Expozițional Transfrontalier din Craiova a îngropat în datorii Camera de Comerț și Industrie Dolj: sute de mii de euro din fonduri europene trebuie rambursate de beneficiarul proiectului. Ultima expoziție de amploare organizată de CCI Dolj la Centrul Expozițional s-a produs în 2013, iar în urma verificărilor, Ministerul Dezvoltării Regionale a decis doi ani mai târziu retragerea integrală a finanțării, motivând că beneficiarul CCI Dolj nu a asigurat realizarea și finalizarea obiectivului de investiții. CCI Dolj este în colaps financiar, iar toate datoriile provin de la deciziile greșite legate de Centrul Expozițional. În acest timp, ANAF a executat silit CCI Dolj și a scos la vânzare clădirea Centrului Expozițional, iar banca creditoare intenționează să execute silit chiar sediul Camerei de Comerț.
Decizia Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Dolj de a construi un centru expozițional cu fonduri europene a condus la un blocaj financiar al instituției. La zece ani de la adoptarea ideii, rezultatele înseamnă executări silite, datorii de milioane de euro și colaps financiar. Ministerul Dezvoltării a cerut retragerea întregii finanțări acordate CCI Dolj pentru proiectul Centrului Expozițional Transfrontalier, atât a sumelor din fonduri PHARE, cât și a celor acordate de la bugetul de stat. ANAF execută silit CCI Dolj și scoate la vânzare chiar clădirea Centrului Expozițional care a condus la problemele financiare ale instituției cu rolul de a sprijini mediul de afaceri. În același timp, banca din Craiova care a acordat împrumutul pentru construirea Centrului vrea să execute silit instituția și să ia sediul Camerei de Comerț.
În urmă cu zece ani, CCI Dolj a decis să construiască un Centru Expozițional Transfrontalier cu fonduri europene prin Programul Phare – CBC de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria, la ieșire din Craiova, lângă o autobază a Regiei Autonome de Transport.
Citește tot articolul pe Gazeta de Sud
Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Gazeta de Sud în cadrul proiectului
“Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: