În Baru, localitate din județul Hunedoara, dezvoltarea se bazează aproape exclusiv pe proiecte finanțate din fonduri europene. Din 2004, primăria a accesat circa 9,4 milioane de euro, reușind astfel să nu mai depindă de bunăvoința Guvernului și a partidelor aflate la putere. Cu bani europeni, s-au introdus în localitate rețele de apă și canalizare, s-au reabilitat drumuri, dar se investește și în educație.
•Comuna hunedoreană Baru a ajuns prima unitate administrativă din Zona 5 Vest privind gradul de eligibilitate și finanțare din fonduri europene.
•Localitatea a accesat nu mai puțin de 9,4 milioane de euro, bani europeni, din 2004 până în prezent, și-a dezvoltat rețeaua de apă, canal, a investit în cultură și educație. •Banii europeni reprezintă baza dezvoltării comunității, astfel că nu mai depinde de bunăvoința Guvernului.
„Proiectele europene sunt cele mai sigure proiecte care pot fi implementate. În ele nu-și bagă nasul nimeni, de regulă. Nici politicul și nici alte influențe care au fost în practică, trebuie să recunosc, în anii precedenți. Fondurile europene sunt cele mai accesibile mie, deoarece au un caiet de sarcini sau o cerere de finanțare foarte exactă. Știm unde ne plasăm, care sunt elementele măsurabile, știm care sunt elementele eligibile. Este o cadență, e competiție, câștigă cel mai bun. De regulă noi am căutat să mergem pe fonduri europene. Am luat tot ce a corespuns zonei rurale și în mod special zonei de munte”, explică primarul localității hunedorene Baru, Daniel Răducanu.
Citește tot articolul pe Gazeta de Dimineață
Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Gazeta de Dimineață în cadrul proiectului
“Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: