Unitatea medicală a fost dotată cu un robot de dezinfecție a suprafețelor ce acționează asupra celor mai puternici germeni ce cauzează infecțiile nosocomiale. Aparatul distruge microbi patogeni rezistenți precum clostridium difficile sau pneumocystis și poate fi mutat în orice încăpere cu risc infecțios.
Tot pentru combaterea infecțiilor intraspitalicești a fost achiziționat și un aparat de scanare a igienei mâinilor personalului medical, dar și un fibroscan pentru hepatitele cronice.
De asemenea, toate saloanele au fost dotate cu frigidere și televizoare, asta după ce, anul trecut, Primăria Municipiului Constanța a alocat fonduri pentru achiziționarea a 220 de paturi noi pentru bolnavii internați la Spitalul de Boli Infecțioase.
Laboratorul de biologie moleculară, unde sunt diagnosticate cazurile de gripă, hepatită sau alte boli infecțioase, a fost dotat cu aparatură de înaltă performanță ce furnizează diagnostice de certitudine.
Secția de Terapie Intensivă, unde sunt internați pacienți ventilați, a fost dotată, cu fonduri alocate de Primăria Municipiului Constanța, cu un generator de rezervă pentru cazurile în care se întrerupe furnizarea energiei electrice.
În acest moment, spitalul este ocupat la capacitate maximă, majoritatea cazurilor fiind de hepatită, enterocolită, infecții respiratorii dar și câteva cazuri de gripă.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: