A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea portului Tulcea

Luni, 13 iulie 2020, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat,  au participat, la o conferință de presă organizată la sala Mihail Kogălniceanu,  cu ocazia emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru modernizarea portului Tulcea.

Președintele Horia Teodorescu a discutat despre această investiție deosebit de importantă pentru locuitorii municipiului, dar și ai județului Tulcea. Un proiect de 40 de milioane de euro, care presupune aducerea la standarde moderne a portului și falezei municipiului și care implică un mix de cheu vertical (preponderent) și a unui cheu pereat, dar și modernizarea platformei portului (falezei), care să fie o zonă agreabilă de promenadă.

„Îmi exprim încrederea ca această investiție să fie un reper pentru constructor, așa cum este una de referință și pentru tulceni, dar și pentru cei care ne vizitează județul și care își doresc un port și o faleză la standarde pe care le-au văzut în alte state“, a transmis Horia Teodorescu.

CONTEXT

Portul și faleza din Tulcea vor fi reabilitate și modernizate de filiala din România a companiei germane Max Boegl. Contractul se ridică la aproximativ 34 milioane de euro, iar 75% din bani vin din fonduri europene.

Contractul pentru asistența tehnică și execuția modernizării Portului Tulcea are o valoare de 133.956.978,4 lei fără TVA, iar proiectul ar trebui finalizat până la finalul anului 2022.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, își dorește să modernizeze infrastructura portuară, care va crea premisele pentru dezvoltarea serviciilor de transport naval de pasageri, prin creșterea numărului de curse zilnice și, după caz, a capacității navelor, a transmis Ministerul Transporturilor în momentul semnării contractului de finanțare.

Costurile modernizării vor fi suportate în proporție de 75% din Fondul European de Dezvoltare Regională, 23% din bugetul de stat și 2% din bugetul Consiliului Județean Tulcea.

Conform proiectului, compania germană va trebui să intervină la infrastructura portuară pentru asigurarea condiţiilor optime de acostare a navelor fluviale, să reabiliteze și să extindă utilitățile sau să reabiliteze faleza din municipiu.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: