Teatrul de Stat Constanța reia spectacolele în acest weekend

Clădirea Teatrului de Stat (sursa foto: Info Sud-Est)

După o pauză nedorită, cauzată de o situație medicală rezolvată complet, cu bine, Teatrul de Stat Constanța reia spectacolele stagiunii 2020 – 2021, în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii. Pentru prevenirea contaminării cu Coronavirus, numărul maxim de spectatori la un spectacol este de 70, așadar vă recomandăm să vă procurați biletele cât mai repede.

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța își reia spectacolele cu unul a cărui premieră a deschis stagiunea trecută: Memoria apei de Shelagh Stephenson, în traducerea și regia lui Vladimir Anton, cu o distribuție din care fac parte Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Scenografia este semnată de Maria Miu, iar lighting design-ul, de Lucian Moga.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Este o tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.

************

Duminică, 4 octombrie, de la ora 19:00, puteți revedea cel mai proaspăt spectacol al Teatrului de Stat Constanța, Doi tineri din Verona de William Shakespeare, traducere de Lucia Verona, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Premiera a deschis stagiunea teatrală 2020 – 2021.

Concepția decorului îi aparține scenografei Andreea Săndulescu, iar a costumelor, scenografei Alexandra Mâzgăreanu. Lighting design-ul este semnat de Daniel Klinger, muzica este compusă de Alexandru Suciu, iar mișcarea scenică a beneficiat de îndrumarea coregrafei Baczó Tünde.

Florin Aioane şi Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile şi patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu şi Cristiana Luca. Din distribuție mai fac parte Cătălina Mihai, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Alexandru Medveghi, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, Arina Cojocaru şi Graţian Prisăcariu.Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: