“Anticipând principalele etape pentru campania de vaccinare anti-COVID-19, au fost identificate soluţii de depozitare în condiții speciale, stabilindu-se ca centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de – 80°C să fie Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a transmis, luni, pe Facebook, ministrul Apărării Nicolae Ciucă.
Acesta a adăugat că la nivel național au fost stabilite șase centre regionale pentru depozitare în locația spitalelor militare de urgență de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.
“MApN va asigura transportul terestru și aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în țară a acestora cât şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Totodată, Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”, a mai precizat Nicolae Ciucă.
Postarea integrală a ministrului Nicolae Ciucă:
“Ministerul Apărării Naţionale va fi implicat, cu rol important, în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 şi va asigura, prin structurile de specialitate, condiţiile logistice necesare la nivel național.
Am participat astăzi, la Palatul Cotroceni, la şedinţa „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională”, prezidată de Președintele României, Klaus Iohannis. În cadrul dezbaterilor au fost stabilite principalele atribuţii pe care MApN le va avea în acest demers cu anvergură naţională.
Armata României va avea un rol foarte important, revenindu-i responsabilități, prin structurile de specialitate, pentru a asigura condiţiile logistice necesare desfășurării acestei campanii la nivel național.
Anticipând principalele etape pentru campania de vaccinare anti-COVID-19, au fost identificate soluţii de depozitare în condiții speciale, stabilindu-se ca centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de – 80°C să fie Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. La nivel național au fost stabilite șase centre regionale în locația spitalelor militare de urgență de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.
MApN va asigura transportul terestru și aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în țară a acestora cât şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Totodată, Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.
Colaborarea nemijlocită cu celelalte instituții responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare reprezintă premisele care stau la baza îndeplinirii cu succes a misiunii pe care MAPN și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România.”
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: