Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale sălii de sport deținută de familia gimnastei Cătălina Ponor arată cum Florin Bărbăscu, tatăl vitreg al fostei campioane olimpice, este ținut de doi polițiști locali, care încearcă să îl împiedice să intre în sala de fitness.
Incidentul ar fi pornit de la faptul că polițiștii i-au cerut lui Bărbăscu să mute mașina parcată pe strada sălii de sport, spunându-i că nu este riveran, conform datelor din buletin, susține avocatul bărbatului.
Acesta din urmă ar fi încercat să le arate dovada online, pe telefonul mobil, conform căreia este considerat riveran, fiind administratorul sălii de sport, susține avocatul acestuia.
Polițiștii au refuzat să consulte documentul online înaintat de bărbat și i-au blocat accesul în sala de sport, conform imaginilor video. Bărbatul a insistat să intre în sala de sport pentru a le arăta polițiștilor documentul original, conform căruia are dreptul să parcheze pe strada respectivă, moment în care polițiștii au început să tragă de bărbat, împiedicându-l să intre în sală, mai susține avocatul acestuia.
Florin Bărbăscu a reușit să iasă din încăierarea polițiștilor și a coborât în sală, unde a început să caute documentele pentru a le arăta polițiștilor, mai adaugă apărătorul bărbatului.
Avocatul lui Bărbăscu, Emil Trentea Tatu, se afla în sală în momentul incidentului și susține că a intervenit spunându-le polițiștilor că au comis un abuz. Polițiștii locali au ignorat atât documentele bărbatului cât și dialogul cu avocatul acestuia și au chemat întăriri, mai susține acesta.
La scurt timp, mai mulți polițiști, inclusiv mascați, au descins în sala de sport, l-au încătușat pe Bărbăscu și l-au dus la Secția 4 de Poliție pentru audieri, se arată în comunicatul avocatului.
Atât Poliția Locală, cât și reprezentanții Primăriei Constanța, în subordinea căreia se află acest serviciu public, au transmis pentru Info Sud-Est că nu se pot antepronunța până la finalizarea anchetei care este în curs de desfășurare, Florin Bărbăscu fiind cercetat pentru ultraj.
Familia gimnastei Cătălina Ponor nu a făcut declarații cu privire la acest subiect, dar avocatul Emil Trentea Tatu, care îi reprezintă în această speță, a transmis un punct de vedere anunțând că vor fi formulate plângeri penale pe numele tuturor funcționarilor publici implicați în agresiunea bărbatului:
Comunicatul integral transmis de avocatul lui Florin Bărbăscu, bărbatul agresat de doi polițiști locali din Constanța, în 6 martie:
”Intre dl. Barbascu Florin si Politia Locala Constanta au existat 3 contacte
1. Un prim contact a avut loc la momentul in care dl. Barbascu a intrat pe strada cu indicatorul rutier “accesul interzis cu exceptia riveranilor. Dl. Barbascu a fost oprit de agentii de politie locala care sunt parti vatamate in cauza si i s-a solicitat sa prezinte documentul de identitate. Dl. Barbascu s-a conformat si le-a inmanat celor doi documentul de identitate. Agentii de politie locala i-au returnat buletinul si i-au precizat ca nu are voie sa intre pe strada deoarece are domiciliul in afara arealului riveran. Dl. Barbascu le-a mentionat agentilor faptul ca in datele de 18.02 si 19.02 a fost anterior legitimat de alte echipaje ale politiei locale care, vazand faptul ca dumnealui este administratorul societatii care opereaza sala de fitness i-au comunicat faptul ca atat dumnealui cat si angajatii societatii au dreptul potrivit OUG 195/2002 in calitate de riverani sa patrunda pe artera respectiva. Agentii de politie locala din data de 06.03.2021 au refuzat sa vada pe telefonul mobil decizia potrivit cu care Dl. Barbascu are calitatea de administrator. In timpul discutiei cei doi agenti i-au indicat dlui Barbascu sa mute autoturismul intrucat blocheaza intersectia. Dl. Barbascu a condus pana in fata salii de fitness circa 50 metri pentru a intoarce, insa la prima manevra a constatat ca este blocat de masina politiei locale.
2. Al doilea contact cu cei doi agenti a avut loc dupa ce dl Barbascu a coborat din autoturism si a incercat din nou sa le prezinte celor doi pe telefonul mobil documentul din care rezulta calitatea sa de administrator. Astfel cum rezulta din imaginile camerelor de supraveghere, dl. Barbascu avea in mana telefonul mobil, avea o atitudine relaxata, lipsita de orice urma de agresivitate. Agentii de politie locala au refuzat din nou sa vada documentul privind calitatea de administrator. In momentul in care dl. Barbascu i-a invitat pe cei doi agenti in sala de fitness pentru a le arata originalul documentului, fara niciun fel de avertisment, cei doi au folosit forta, in mod nejustificat, excesiv, cu depasirea atributiilor prevazute de legea de organizare a politiei locale. Dl. Barbascu nu a actionat decat in sensul de a fugi, de a scapa din prinsoarea celor doi, incercand sa se refugieze, de frica, in sala de fitness. Dl. Barbascu nu a lovit nciunul din agentii de politie locala. Dl. Barbascu a incercat sa evite o agresiune nelegala, sa fuga din fata unui abuz fizic, din fata unei violente exercitata asupra sa asa cum rezulta si din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale salii, care cu buna credinta au fost puse la dispozitia anchetatorilor. Ulterior momentului agresiunii din partea agentilor locali, acestia s-au retras in afara salii de fitness si au chemat alte echipaje ale politiei locale desi potrivit atributiilor acestora aveau din punctul nostru de vedere obligatia de a contacta Politia Nationala.
3. Dupa aproximativ 10 minute, timp in care dl. Barbascu a asteptat calm in receptia salii de fitness, in sala de fitness, spatiu privat neaccesibil publicului, au patruns aproximativ 10 agenti de politie locala care, in prezenta avocatului, au procedat la incatusarea dlui Barbascu in ciuda opozitiei si avertismentelor subsemnatului in sensul ca acestia comit o infractiune. Precizarea verbala a agentilor de politie, justificarea pentru incatusare a fost aceea ca dl. Barbascu a refuzat legitimarea. Desi li s-a precizat expres functionarilor publici de la politia locala ca nu se refuza in niciun fel legitimarea iar dl. Barbascu avea o atitudine calma, acestia au inteles sa continue actiunea de lipsire de libertate in mod ilegal in opinia noastra, conducandu-l pe dl. Barbascu la Sectia 4 Politie Constanta. La sosirea la sectia 4 Politie Constanta, agentul de serviciu de la Politia Nationala a solicitat functionarilor publici ai politiei locale sa il descatuseze pe dl. Barbascu, si abia la acel moment a incetat infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal asupra acestuia. Pentru aceste aspecte Dl. Barbascu va formula impotriva tuturor funtionarilor publici prezenti plangere penala.
Avem increderea ca atat ancheta care il vizeaza pe dl. Barbascu cat si ancheta ce se va realiza in urma plangerii penale formulate de acesta, vor aduce lumina cu privire la abuzul la care dl. Barbascu va fi supus.
Prezentele informatii nu reprezinta date din ancheta in desfasurare si reprezinta punctul de vedere al apararii”.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: