VIDEO Dezbatere G4Media și Info Sud-Est/ Care sunt știrile false pe care le identifică tinerii și cum reacționează la acestea? Soluții și recomandări pentru a evita capcanele

sursa foto: Captură video
sursa foto: Captură video

De la petrecerea lui Elon Musk la Bran, vindecarea de COVID cu usturoi, până la vaccinul cu cip 5G și, mai departe, la „de-nazificarea” Ucrainei sunt numai câțiva pași în capcana dezinformării pe care oricare dintre noi îi poate face fără să-și dea seama. Mai ales tinerii, care citesc zi de zi social media sau deschid televizorul, sunt extrem de expuși la dezinformare. 

Circa 200 de elevi și studenți au participat în octombrie la trei dezbateri organizate de G4Media în Alba Iulia, Constanța și Cluj Napoca și au răspuns la întrebările primite, despre temele care îi interesează, sursele din care se informează și exemple de fake news peste care au dat, în timp ce se uitau pe Facebook sau la TV.  

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 11.00, G4Media și Info Sud-Est a dezbătut LIVE pe Facebook cele mai interesante lucruri care au reieșit din interacțiunea cu tinerii și au formulat o serie de concluzii, în cadrul proiectului „Tinerii acționează împotriva știrilor false”, derulat cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Au discutat:

  • Cristian PANTAZI, redactor șef G4Media, managerul proiectului „Tinerii acționează împotriva știrilor false”,
  • Bogdan OPREA, doctor în Doctor în Științe ale Comunicării și profesor la Facultatea de Jurnalism, Universitatea București
  • Cosmina FERNOAGĂ, jurnalist G4Media și „Actual de Cluj”
  • Ovidiu HAȚEGAN, jurnalist G4Media și Alba24
  • Cristian LEONTE, jurnalist G4Media și InfoSud-Est

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: