Ce își doresc constănțenii: Sistem de comunicare video permanentă, proiect din bugetarea participativă

sursa foto: Video Window
sursa foto: Video Window

Campania „Tu decizi pentru Constanța”, prima inițiativă de bugetare participativă a orașului, a intrat în faza de votare, în care toți locuitorii majori ai Constanței pot alege proiectele favorite dintre cele 35 inițiate de concetățenii lor pentru zece domenii de dezvoltare ale orașului.

Bugetul alocat campaniei de către Primăria Constanța este de 5 milioane de lei în total, cu un plafon de 500 de mii de euro pentru fiecare proiect câștigător.

Info Sud-Est vă prezintă, pe rând, cele 35 de proiecte depuse de cetățeni în cadrul campaniei de bugetare participativă.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Portal Video “Noi și Ei”

Acest proiect presupune amplasarea în Mamaia, în Centrul Vechi și lângă cazinoul Constanța de instalații de tip Video Window, care să permită în mod permanent comunicarea video în oraș, cu posibilitatea de a extinde proiectul și în alte localități.

“Depășind provocările semnificative ale călătoriilor, fusurilor orare și ale limbii, Video Window ajunge peste granițe pentru a alimenta pOrtal, o instalație unică de artă video în aer liber de 11 tone, concepută pentru a uni oamenii în timp și spațiu. Video Window, primul portal de videoconferință captivant permanent care extinde spațiul fizic pentru lucrătorii inter-oficii și la distanță, alimentează conexiunea 24×7 a pOrtal între rezidenții a două orașe europene, care se pot vedea și interacționa între ei printr-o transmisie în direct”, a fost descris proiectul de către Tacciu Cosmin-Ștefănel, inițiatorul acestuia.

“Eu propun realizarea unui sistem asemănător care să funcționeze la nivel local cu posibilitate de extindere și conectare în alte locații”, a adăugat inițiatorul.

Beneficiile proiectului sunt crearea de obiective turistice, înfrumusețarea spațiilor publice, posibilitatea de interacțiuni la nivel global între cetățeni și de a comunica informații de interes public, specifică inițiatorul.

Bugetul estimat al proiectului este de 200 de mii de lei, iar perioada sa de realizare este de aproximativ cinci ani, conform platformei oficiale a proiectului.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: