Ingrediente: Blat – 200 gr. făină, 200 gr. zahăr tos, 30 gr. cacao, o linguriță praf de copt, 3/4 linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 80 gr. unt topit, 240 ml apă caldă (nu fierbinte), o lingură zeamă de lămâie, o linguriță vanilie (la sticluță); Cremă – 180 gr ciocolată (100 gr. amară, 80 gr.dulce), 180 ml. frișcă lichidă, 50 grame unt (la temperatura camerei), 3 banane.
Mod de preparare: Pregătim o tavă de dimensiuni medii în care punem hârtie de copt. Pentru blat folosim un recipient mai mare în care punem făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul de sodiu,t oate cernute. Adăugăm zahărul, sarea și le omogenizăm. Facem în mijloc loc și punem apa caldă, untul topit, zeama de lămâie și vanilia. Amestecăm energic toate ingredientele și răsturnăm aluatul obținut în tavă. Coacem cam 20 de minute în funcție de cuptor, facem proba, și când este gata o scoatem și o lăsăm în aceeași tavă. Dacă vreți puteți scoate hârtia, când aceasta este deja rece, dar să rămână în aceeași tavă. Cât timp se coace blatul pregătim crema astfel: punem ciocolata ruptă în bucăți mici într-un vas la bain-marie adăugăm frișca și untul și amestecăm ușor până se omogenizează. Când este gata luăm vasul cu cremă de pe aburi și așteptăm câteva minute să se îngroașă puțin. Blatul răcit se acoperă cu feliuțe de banane apoi se răstoarnă crema de ciocolată ușor începând din mijloc spre margini și se nivelează cu o paletă. Se lasă la rece și se servește cu câteva feliuțe de banane sau cu frișcă. Prăjitura se taie foarte frumos, crema de ciocolată are un luciu deosebit iar ca gust este divină.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: