Microsoft va separa Teams și Office la nivel global, în urma examinării Comisiei Europene/ Gigantul american a fost raportat pentru concurență neloială

sursa foto: Unsplash
sursa foto: Unsplash

Microsoft (MSFT.O), va vinde aplicația de chat și video Teams separat de produsul Office la nivel global, a anunțat luni gigantul tehnologic american, la șase luni după ce a despărțit cele două produse în Europa în încercarea de a evita o posibilă amendă din partea autorităților europene, transmite Reuters.

Comisia Europeană investighează asocierea dintre Office și Teams din 2020, când o plângere depusă de către Slack, aplicația concurentă de mesagerie pentru spații de lucru deținută de Salesforce.

Teams, care a fost adăugat gratuit ca parte a Office 365 în 2017, a înlocuit ulterior Skype for Business și a devenit popular în timpul pandemiei, în parte datorită opțiunilor sale pentru videoconferințe.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Cu toate acestea, rivalii au spus că împachetarea produselor împreună conferă companiei un avantaj nedrept. Compania a început să vândă cele două produse separat în UE și Elveția la 31 august anul trecut.

“Pentru a asigura claritate pentru clienții noștri, extindem pașii pe care i-am făcut anul trecut pentru a separa Teams de M365 și O365 în Spațiul Economic European și Elveția la clienții din întreaga lume”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft.

“Acest lucru răspunde, de asemenea, feedback-ului Comisiei Europene, oferind companiilor multinaționale mai multă flexibilitate atunci când doresc să își standardizeze achizițiile în diferite zone geografice.”

Acesta nu este, de alffel, singurul caz de recent în care autoritățile au impus restricții giganților din domeniul tehnologiei în ceea ce privește concurența pe piață.

Anunțul Microsoft vine la mai puțin de o lună după ce legea UE privind piețele digitale a devenit oficial aplicabilă. Scopul principal al acesteia este de a pune capăt practicilor anticoncurențiale ale marilor actori din domeniul tehnologiei, precum și să îi forțeze pe aceștia să deschidă unele dintre serviciile lor concurenților, scrie CNBC.

Acest lucru se datorează faptului că normele impun restricții stricte pentru așa-numiții “gatekeepers” – firme cu o poziție consolidată pe piață, cu o capitalizare de piață de cel puțin 75 de miliarde de euro (81,7 miliarde de dolari) și cu o platformă cu 45 de milioane de utilizatori activi lunar în UE.

.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.