Crema Chantilly este un desert fin, ce se poate servi ca atare, cu diverse combinaţii precum, ciocolată, zmeură, pişcoturi de şampanie înmuiate în cafea sau lichior, sau poate fi folosită la prepararea torturilor şi a prăjiturilor.
Ingrediente:
500 ml.lapte fiert, 125 gr.zahăr tos, 50 gr. făină albă, 4 gălbenuşuri, 1 linguriţă esenţă vanilie. Separat, 150 ml. frişcă lichidă
Mod de preparare:
Într-un vas ce poate fi pus pe flacăra aragazului bateţi cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul cam 3-5 minute. Adăugaţi făina şi bateţi în continuare, până când amestecul este neted şi omogen. Turnaţi uşor peste acest amestec laptele călduţ, amestecând continuu. Puneţi vasul pe aragaz, la foc mic, până când compoziţia ajunge la punctul de fierbere. Folosind o spatulă amestecaţi pentru a evita prinderea. Lăsaţi să se răcească şi între timp bateţi frişca. Când crema de gălbenuşuri s-a răcit, adăugaţi vanilia şi uşor, uşor frişca. Repartizaţi în şase cupe, puneţi-le la rece şi hotărâţi-vă asupra modului de servire.
Poftă bună!
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: