Mesajul lui Emanuel Plopeanu, decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, Universitatea „Ovidius“, Constanţa
„Facultatea noastră oferă o solidă educaţie umanistă şi oferă viitorilor ei studenţi instrumentele necesare pentru înţelegerea trecutului, a prezentului şi pentru a emite judecăţi cu privire la tendinţele viitoare. Toţi cei care sunt interesaţi de o carieră în spaţiul public, de la profesor la analist politic, consilier pe relaţii internaţionale, jurnalist vor găsi în cadrul facultăţii noastre întreaga disponibilitate pentru, ca la începutul acestei cariere, să se simtă pe deplin pregătiţi.
Studenţii FISP care au dorit să urmeze cu profesionalism această ofertă educaţională au demonstrate, ulterior, competenţele necesare urmării unei cariere de succes. Există cazuri de absolvenţi aflaţi, în prezent, în funcţii de conducere (de la nivel de şcoală primară, până la cel universitar sau în instituţii de cercetare) sau care au cariere academice în Statele Unite, de exemplu. Corpul profesoral al FISP este alcătuit din oameni cu apetenţă pentru educaţie şi cercetare, în acelaşi timp. Ne apropiem cu paşi repezi de standardul de 100% cadre didactice doctori în diverse domenii ale ştiinţei“.
Adrian Herţa, fost student al FISP, despre oportunităţile oferite după absolvire
„Privind în urmă, nu-mi pot imagina experienţă mai frumoasă ca student – libertate în biblioteci, libertate la cursuri, libertate la seminarii, atâtea momente în care eşti doar tu şi cartea, fără algoritmi, fără scheme, fără constrângeri inutile. Am recuperat o senzaţie care, fără să-mi dau seama, mi-a lipsit mult în anii de liceu.
Eu am privit facultatea ca pe un loc de muncă. Am zis: statul investeşte timp şi bani în mine; eu trebuie să valorific resursele astea, să le transform în ceva. Am încercat să îmi asum condiţia de student cu responsabilitate şi cu sobrietate.
Celor pasionaţi de istorie, de relaţii internaţionale, de ştiinţe politice le-aş spune să vină fără nicio reţinere: vor găsi la FISP oameni care să-i îndrume, profesionişti excepţionali, proiecte în care să se poată implica. Am trecut – ca student, mai apoi, ca masterand, iar, apoi, ca doctorand – prin trei facultăţi, din trei centre universitare diferite. Dacă ar fi să mă întorc undeva, m-aş întoarce numai la Constanţa. Am foşti colegi care lucrează pentru diferite organizaţii internaţionale, pentru ziare, în consultanţă politică, în muzee, în universităţi, în şcoli şi licee. Am, de asemenea, şi foşti colegi care astăzi vând haine şi pantofi în mall. Opţiunile sunt mult mai numeroase decât mi-am imaginat în momentul admiterii. Ţine de fiecare ce şi cât îşi doreşte să facă“.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: