Oficial. Mircea Lucescu este noul selecționer al României: “Am avut obligația față de fotbalul românesc și de suporteri să mă întorc”

Mircea Lucescu revine pe banca naționalei după 38 de ani.
sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Mircea Lucescu este noul selecționer al României, a anunțat Federația Română de Fotbal, într-o conferință de presă susținută marți la Casa Fotbalului. Cel mai titrat antrenor român din istorie a preluat banca naționalei după ce Gică Hagi, prima variantă pentru postura de selecționer, a refuzat oferta. 

“Voi pune la dispoziția jucătorilor tot ce am acumulat în toți acești ani. Vreau să conving jucătorii să trăiască permanent cu imaginea suporterilor care i-au aplaudat și i-au susținut mereu. E normal să mizez pe același grup de jucători, dar pe parcurs voi aduce schimbări, pentru că să conduci o națională înseamnă mai mult de atât”, a declarat Mircea Lucescu în cadrul conferinței de presă.

Este al doilea mandat de selecționer pentru “Il Luce”, care a mai condus naționala între anii 1981-1986, perioadă în care România a reușit calificarea la EURO 1984. Cele 35 de trofee obținute de-a lungul carierei îl fac pe Lucescu să fie al treilea cel mai titrat antrenor din istorie, fiind depășit doar de Pep Guardiola și Sir Alex Ferguson. De asemenea, Mircea Lucescu a mai antrenat și naționala Turciei, între 2017 – 2019. 

“Voi avea grijă de viitorul fotbalului românesc și voi fi preocupat mereu de evoluția jucătorilor tineri. În următoarele două meciuri cu Kosovo și Lituania cu siguranță nu vor lipsi jucători tineri, cei mai buni de la naționalele de tineret”, a mai declarat noul selecționer la conferința de presă de la Casa Fotbalului.

“Să nu uităm că avem în spatele nostru o armată de suporteri. Echipa națională este sub nivelul suporterilor, și trebuie să ne ridicăm la nivelul pretențiilor, iubirii lor, pentru că au dat dovadă de atașament față de România ca țară. Suntem obligați să facem tot posibilul încât să avem succes”, a mai adăugat Mircea Lucescu.

Principalul obiectiv al noului selecționer este calificarea la Cupa Mondială din 2026, turneu la care România nu a mai participat din 1998.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.