Grupul muzical “Folktronica Orchestra” vine joi la Constanța pentru un concert de “world music” conceptul de compozitorul Tibor Cári, în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, transmite Teatrul de Stat Constanța într-un comunicat de presă.
Spectacolul începe de la ora 21:00, la Grădina de Vară Tomis.
- Programul complet al SEAS 2024, aici.
“Compozitorul Tibor Cári, câștigătorul premiului pentru Cea mai bună muzică originală și sound design în cadrul Galei Premiilor Uniter de anul acesta, împreună cu orchestra sa, aduc la Constanța, în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului SEAS 2024 un concert extraordinar, inspirat din muzicile popoarelor balcanice și alte muzici tradiționale din lume”, adaugă TSC.
Biletele pentru spectacol, la fel ca toate bilete în cadrul SEAS 2024, sunt disponibile la:
- Agenția de Bilete din Bd. Tomis nr. 97, de marți până duminică, în intervalul 14:00 – 21:00;
- Infopoint City Park Mall, de miercuri până luni, în intervalul 14:00 – 21:00;
- Casa de Cultură
- La spațiile de joc, cu două ore înainte de fiecare spectacol
- Online, pe Mystage.ro sau Bilet.ro
Cei treisprezece muzicieni din componența „Folktronica Orchestra” sunt: Tibor Cári – clape, electronice, voce, Krisztina Koszorus – voce, vioară, Etelka Magyari – voce, Boróka Vajda – voce, Emilia B. Borbély – voce, Attila Kiss – chitară bas, voce, Attila J. Szabó – violoncel, Márton Kostyák – contrabas, Alajos Fülöp – vioară, István Láposi – trombon, István Makkai – saxofon, clarinet, Csaba Szász – chitară și Frenkie Ercsei – tobe.
Cine este Tibor Cári
Născut la Odorheiu Secuiesc, compozitorul și pianistul Cári Tibor a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara în 2002 și a colaborat cu regizori importanți. De-a lungul anilor a scris muzica pentru o serie de spectacole în țară și străinătate, printre care și pentru „Crima din strada Lourcine” de la Teatrul de Stat Constanța, explică TSC.
A mai compus muzică pentru filme, spoturi și generice TV, munca sa fiind răsplătită și cu o serie de premii, între care premiul UNITER pentru muzică de teatru în 2013 sau, în 2015, premiul Festivalului Internațional de Teatru Atelier din Sfântu Gheorghe pentru muzica spectacolului „7/7”, regia și coregrafia Baczó Tünde, se mai arată în comunicatul citat.
Printre realizările de seamă ale artistului timișorean se numără și coloana sonoră a filmului de animație maghiar „Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić. Filmul maghiar a fost inclus în lista celor 25 de pelicule care au fost propuse pentru categoria Animated Feature Film la premiile Oscar, încheie Teatrul de Stat Constanța.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: