“Locul și rostul nostru în univers”: Expoziția „UNDE SUNTEM?”, la Muzeul de Artă Constanța începând cu 4 septembrie

Expoziția de pictură și sculptură este semnată de artiștii Florentina Voichi și Mircea Roman.
sursa foto: Muzeul de Artă Constanța

Expoziția „UNDE SUNTEM?”, semnată de artiștii Florentina Voichi și Mircea Roman, este găzduită de Muzeul de Artă Constanța în perioada 4 septembrie – 5 noiembrie 2024. Aceasta va fi vernisată miercuri, 4 septembrie, la ora 17:00 și este curatoriată de Mădălina Mirea.

„UNDE SUNTEM?” este o expoziție de pictură și sculptură, care „propune publicului o interogație asupra locului și rostului nostru în univers, explorând relația dintre om și propria sa corporalitate, sugerând adesea stări de introspecție, alienare și fragilitate. Demersul constituie, în același timp, o pledoarie pentru reziliență, pusă în operă de două importante figuri ale artei contemporane românești”, conform Muzeului de Artă Constanța. Proiectul expozițional a fost desfășurat în ultimii trei ani în importante galerii și muzee din țară.”

Mircea Roman „a dobândit, încă de acum trei decenii, o recunoaștere internațională. Lucrările sale monumentale, fragile și impozante în egală măsură, constituie o reflecție asupra omului în raport cu forțele care-l modelează, fie că vorbim despre istorie, societate sau propriile lupte interioare”.

În ceea ce o privește pe Florentina Voichi, aceasta folosește „în lucrările sale o gamă largă de texturi și forme geometrice, cu care generează compoziții riguroase și misterioase, ce oscilează între figurativ și abstract. Preocupările sale țin de teme legate de natură, de peisaje urbane, dar și de o elaborată corporalitate, combinând realitatea cu elemente de fantezie și abstractizare”, mai arată instituția pe site-ul său.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.