Mircea Geoană a demisionat de la NATO și candidează la Președinția României

Mircea Geoană își va încheia mandatul de secretar general adjunct al NATO pe 10 septembrie.
sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană

Mircea Geoană și-a anunțat, marți, demisia din NATO. Acesta a postat pe pagina de Facebook un mesaj și câteva fotografii alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie”, a scris Geoană pe Facebook.

Totodată, NATO a anunțat, printr-un comunicat, demisia secretarului general adjunct. “Marți, 3 septembrie 2024, Mircea Geoană l-a notificat pe secretarul general că va demisiona din funcția de secretar general adjunct NATO pe 10 septembrie”, arată NATO.

Mircea Geoană va fi înlocuit de germanul Boris Ruge, actual secretar general adjunct pentru afaceri politice și politica de securitate al Alinaței. Acesta va fi interimar până la la numirea unui succesor.

știrea inițială

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, și-a dat demisia de la Alianța Nord Atlantică și va candida pentru funcția de președinte al României. Informația a fost confirmată pentru Europa Liberă atât de către secretarul general adjunct, cât și de alte surse NATO.

Marți, Geoană a avut o discuție cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe care l-a informat despre decizia pe care a luat-o, arată sursa citată.

Mircea Geoană își va încheia mandatul de secretar general adjunct al NATO pe 10 septembrie, când va avea loc și o ceremonie, potrivit surselor G4Media.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.