NATO condamnă violarea teritoriului României de drona rusească, dar spune că nu a fost un atac intenționat

O dronă rusească a intrat în spațiul românesc duminică dimineață și ar fi căzut în satul tulcean Periprava.
drona plauru drona plauru
sursa foto: G4Media

NATO condamnă încălcarea spaţiului aerian românesc de către Rusia, după incidentul cu dronele din noaptea de sâmbătă spre duminică, dar spune că nu sunt informaţii care să indice un atac intenţionat al Moscovei, relatează The Guardian.

Mircea Geoană, cel care și-a anunțat demisia recent din funcția de secretar general adjunct al NATO, a declarat că alianța militară a condamnat încălcarea de către Rusia a spațiului aerian românesc . Acesta a scris pe X: „Deși nu avem informații care să indice un atac intenționat al Rusiei împotriva aliaților, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase”.

Două ţări membre NATO au spus că dronele rusești le-au încălcat spațiul aerian, deoarece una ar fi zburat în România, în timpul atacurilor de noapte asupra Ucrainei vecine, în timp ce alta s-a prăbușit în estul Letoniei, în ziua precedentă.

O dronă a intrat pe teritoriul României duminică dimineaţa, în timp ce Moscova lovea „obiective civile şi infrastructura portuară” de peste Dunăre, în Ucraina, a anunţat Ministerul român al Apărării. Armata a desfăşurat avioane de luptă F-16 pentru a monitoriza spaţiul aerian, iar autorităţile au emis mesaje Ro-Alert pentru locuitorii din Tulcea şi Constanţa. Nu au fost raportate imediat victime sau pagube.

Ministrul leton al apărării, Andris Sprūds, a declarat ulterior că o dronă rusă a căzut cu o zi înainte în apropierea orașului Rezekne și probabil că s-a rătăcit în Letonia din Belarusul vecin.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.