După mai bine de un an de la lansarea licitației, va fi semnat contractul pentru dirigenția de șantier a noului stadion din Constanța

Contractul de aproape 2 milioane de lei s-a disputat în instanță, în acest an.
stadion farul constanta stadion farul constanta
sursa foto: Info Sud-Est / Petruț Iacob

Contractul pentru dirigenția de șantier de la noul stadion din Constanța urmează să fie semnat. Acest lucru se va întâmpla și în funcție de bugetul alocat, au transmis pentru Info Sud Est reprezentanții Companiei Naționale de Investiții. 

La sfârșitul lunii septembrie, cu câteva zile înainte de semnarea contractului pentru execuția lucrărilor de la stadionul “Gheorghe Hagi”, achiziția a fost deblocată, după ce instanța a respins plângerea unei asocieri de firme, interesată de dirigenția de șantier a noii arene de la Constanța. Decizia este definitivă. De altfel și reprezentanții CNI au confirmat ulterior pentru ISE că procedura a fost adjudecată și a fost soluționată și contestația.

stadionul gheorghe hagi
sursa foto: Primăria Constanța

Licitația publică pentru asistență tehnică și dirigenția de șantier a fost lansată acum mai bine de un an și ajunge la aproape 2 milioane de lei. În paralel, contractul pentru construirea noului stadion din Constanța ajunge la aproape 500 de milioane de lei. 

stadion farul constanta
sursa foto: Info Sud-Est / Petruț Iacob

Istoricul licitației publice

În august 2023, Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat achiziția pentru asistență tehnică – dirigenție de șantier pentru construirea Stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanța. Valoarea estimată a achiziției a fost de aproximativ 1,9 milioane lei cu TVA.

În cadrul achiziției au fost depuse șapte oferte:

1. Venturo Investment SRL – Techno Vision Consulting; 

2.Outlines – Rec Immpuls; 

3.Ghallard Sys SRL – Secunet Project SRL;

4.Bureau Veritas – Bureau Veritas Construction Services GmbH – Tecrad Inginerie;

5. StructurALL Consulting Napoca – Confirm Constructii;

6. Eurocerad International – Initiative Exclusiv Consulting Management – Dek Assistance IE – K-Box Construction Design;

7. Irimat Cons

În luna ianuarie a acestui an, firma Outlines SRL a depus o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), după ce oferta sa din cadrul achiziției a fost declarată neconformă. O lună mai târziu, CNSC a decis ca raportul procedurii de achiziție să fie anulat în parte și a obligat Compania Națională de Investiții (CNI), autoritatea contractantă, să reevalueze oferta depusă de asocierea Outlines – Rec Immpuls. 

La sfârșitul lunii februarie, CNI a depus o plângere la Curtea de Apel București, în contradictoriu cu societatea Outlines SRL, împotriva deciziei CNSC. Dosarul a fost înregistrat pe 27 februarie 2024. Pe 29 februarie 2024 și Outlines SRL a depus o plângere împotriva CNI, la Curtea de Apel București. Ulterior, pe 24 aprilie 2024, Curtea de Apel București a respins plângerile. A urmat reevaluarea ofertelor și a declarat câștigătoare asocierea Ghallard Sys SRL – Secunet Project SRL. 

Asocierea Outlines SRL – Rec Impuls a făcut o nouă contestație la CNSC, în iulie 2024, aceasta fiind respinsă. În luna august, Outlines SRL a dat în judecată atât CNI, cât și asocierea Ghallard Sys SRL – Secunet Project SRL, însă pe 26 septembrie, Curtea de Apel București a respins plângerea formulată de Outlines SRL, decizia fiind definitivă.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.