Vergil Chițac, despre șeful CSM Constanța: “A semnat acte cu banii dinainte, cu aceleași salarii, am ajuns în luna septembrie și a spus ca nu mai are bani”

Edilul a vorbit despre problemele financiare cu care se confruntă clubul constănțean, aflat în subordinea primăriei
sursa foto: Facebook/ CSM Constanța

Primarul Vergil Chițac a declarat, vineri, la sfârșitul ședinței Consiliului Local, că este supărat pe președintele CSM Constanța, Andrei Talpeș. Edilul susține că Talpeș nu s-a încadrat în bugetul oferit de primărie, iar clubul constănțean a ajuns în situația să nu mai aibă bani. 

“Anul ăsta i-am zis șefului de acolo (n.r. Andrei Talpeș), ai 35 de milioane la începutul anului, atenție te încadrezi în bugetul ăsta. Eu sunt supărat pe el pentru că nu a făcut lucrul ăsta. A crezut că atunci când va termina banii o să vină primarul care are bani de acasă sau nu știu ce credea el și o să îi dau diferența. Eu m-am supărat că el a cheltuit în același ritm ca anul trecut”, a declarat primarul Constanței. Vergil Chițac a menționat că anul trecut, CSM Constanța a avut un buget mai mare de la primărie “pentru că trebuia să își facă un nume, să devină un brand”.

Edilul a spus că președintele CSM Constanța a semnat contracte cu banii dați înainte, cu aceleași salarii ca anul trecut, iar clubul a rămas fără bani. 

“Când s-a terminat anul competițional, în aprilie, înainte de a se termina, el a făcut din nou contracte cu jucătorii, că majoritatea cheltuielilor aici se duc, pe indemnizații. Și nu le-a modificat față de cele de anul trecut. El trebuia să spună foarte clar. Am 35 de milioane, repartizați pe fiecare selecție, au și ei un algoritm de repartizare, iar în cadrul secției respective, handbal, baschet, trebuia să zică, ăștia sunt banii pe anul ăsta, hai să vedem ce facem. Foarte bine, nu mai ieșiți pe locul 1, nu mai am pretenția asta, am pretenția să fiți pe 5 sau pe 6, să rămâneți în Divizia A. El nu a făcut lucrul ăsta. A semnat acte cu banii dinainte, cu aceleași salarii, am ajuns în luna septembrie și a spus ca nu mai are bani. Păi eu ce ți-am zis ție?”, a spus Vergil Chițac.

Context

Antrenorul echipei masculine de handbal a CSM Constanța, George Buricea, a scris într-o postare pe Facebook despre problemele cu care se confruntă sportivii, de la salariile restante, până la depunctarea echipei, în urma hotărârii Comisiei de Disciplină a Federației Române de Handbal.

“Salvați handbalul constănțean“ a fost și mesajul suporterilor constănțeni în meciul pe care handbaliștii de la CSM Constanța l-au disputat la Sala Sporturilor, împotriva vicecampioanei Spaniei, Bidasoa Irun, scor 35-30, din grupele EHF European League. Suporterii spuneau că astfel sunt alături de jucătorii CSM Constanța care nu sunt plătiți de 3-4 luni, a scris Dobrogea Live.

Totuși, CSM Constanța a încheiat în acest an mai multe contracte publice cu o firmă de apartament fără angajați, înființată în 2023, care oferă consultanță în achiziții. 

Info Sud Est a mai scris și despre faptul că CSM Constanța a cheltuit în ultimii trei ani aproximativ 3,5 milioane de lei pentru promovare și publicitate. Banii au ajuns la aceeași firmă, cu un singur angajat, și au început să curgă din perioada în care Andrei Talpeș a promovat concursul de conducere al clubului, organizat de Primăria Constanța.

Andrei Talpeș a fost anchetat de DNA Constanța pentru abuz în serviciu și șantaj în dosarul cunoscut generic ”bărcile de pe Siutghiol”, privind organizarea unui concurs pe lacul Siutghiol. În același dosar a fost anchetat și primarul Vergil Chițac, pentru abuz în serviciu. 

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.