Cine sunt cei 27 de consilieri locali de la Constanța / Partide și nume noi pentru următorii patru ani

PSD și PNL au cei mai mulți consilieri locali la Constanța, fiind urmați de AUR.
consilieri locali consilieri locali
sursa foto: Petruț Iacob

Ceremonia de constituire a Consiliului Local Constanța a avut loc sâmbătă. 27 de consilieri și-au depus jurământul, iar jumătate dintre aceștia au fost în CL și mandatul trecut. Partidul extremist AUR are cinci consilieri locali la Constanța, Forța Dreptei și PMP au câte un mandat, în timp ce singurul consilier independent este Felicia Ovanesian, fostul city manager al Constanței în primul mandat al primarului Vergil Chițac. 

În PSD, PNL și USR nu apar multe nume noi față de acum patru ani, însă diferența este făcută de numărul mandatelor. Liberalii au în prezent 7 mandate, cu patru mai puțin decât au avut în 2020, PSD are 8 mandate, cu unul mai mult decât acum patru ani, iar USR are doar 4 mandate, jumătate față de cât a avut în 2020.

Trei nume noi în grupul social-democraților

În privința consilierilor locali PSD Constanța apar trei nume noi: Cornelia Cristina Roman, Daniel Tudor și Nicolae Lascu.

Cap de listă este Costin Răsăuțeanu, liderul grupului consilierilor social-democrați mandatul trecut, dar și o eventuală propunere PSD pentru funcția de viceprimar al Constanței. Acesta a mai ocupat fotoliul de viceprimar în mandatul primarului PSD Decebal Făgădău. 

costin rasauteanu
Costin Răsăuțeanu (dr.) – sursa foto: Petruț Iacob

Revenind la numele noi, Cornelia Cristina Roman este de meserie avocat și face parte din Baroul Constanța, Daniel Tudor este de profesie jurist și apare și pe lista social-democraților pentru Camera Deputaților, însă nu pe un loc eligibil, iar Nicolae Lascu, președinte al TSD Constanța, apare și el pe lista PSD pentru Parlament, dar nu pe un loc eligibil.

Consilierii locali PSD

  1. Costin Răsăuțeanu
  2. Perodin Dede
  3. Ioana Claudia Dobre
  4. Cornelia Cristina Roman
  5. Daniel Tudor
  6. Cristian Mihăilescu
  7. Nicolae Lascu
  8. Irinela Nicolae

Doi consilieri liberali noi în acest mandat

În grupul consilierilor liberali constănțeni apar două nume noi față de mandatul precedent: Marius Dragoș Prăzaru și Ali Beazit.

Cap de listă este Ionuț Rusu, liderul consilierilor locali PNL Constanța în ultimii patru ani, dar și viceprimarul Constanței. 

ionut rusu ovidiu cupsa felicia ovanesian
Ionuț Rusu (dr.) – sursa foto: Petruț Iacob

Marius Dragoș Prăzaru este directorul medical al Spitalului Județean Constanța, iar Beazit Ali este profesor universitar și membru în senatul universitar al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” din Constanța. 

Consilierii locali PNL

  1. Ionuț Rusu
  2. Marius Dragoș Prăzaru
  3. Adriana Arghirescu
  4. Marius Tulică
  5. Cristian Omocea
  6. Alexandru Marian Nazîru
  7. Beazit Ali

Un consilier local exclus recent din partid în grupul USR Constanța

USR are patru mandate în Consiliul Local Constanța pentru următorii patru ani. Singurul nume nou de pe listă este Ilyus Edward Nedelcu, consilier județean din partea USR în mandatul trecut.

Cap de listă este Florin Cocargeanu, liderul consilierilor locali USR în mandatul trecut, dar și viceprimar al Constanței până în mai 2023, atunci când a fost eliberat din funcție în urma proiectului inițiat de primarul Vergil Chițac. 

Mihai Ochiuleț este consilierul local care a candidat din partea USR la alegerile locale din vară, însă a fost exclus din partid în urmă cu o lună, după decizia Biroului Politic Național.

mihai ochiulet
Mihai Ochiuleț (centru) – sursa foto: Petruț Iacob

Ochiuleț este acuzat de USR Constanța că a transmis poze cu discuții de pe grupul intern de Whatsapp al organizației. Ochiuleț a fost prezent și la o conferință de presă alături de Dumitru Caragheorghe, fost consilier local USR și candidat din partea partidului DREPT la alegerile parlamentare.

Consilierii locali USR

  1. Florin Cocargeanu
  2. Mihai Ochiuleț
  3. Ilyus Edward Nedelcu
  4. Florin Cătălin Iacob

Partidul extremist AUR are cinci consilieri locali la Constanța

Partidul extremist AUR are cinci consilieri locali în următorii patru ani. Cap de listă este Ovidiu Cupșa, cel care a candidat din partea partidului extremist la Primăria Constanța.

Înainte de alegeri, Cupșa a avut un derapaj într-un live pe Facebook, spunând că o persoană care suferă de depresie ”nu a luat destulă bătaie când era mic”. Ovidiu Cupșa a minimalizat afecțiunea medicală reprezentată de depresie și a declarat că pe vremea lui ea ”se trata cu bătaie”. Citește mai multe aici.

ovidiu cupsa mironescu
Ovidiu Cupșa (dr.) și Laurențiu MIronescu (st. ) – sursa foto: Petruț Iacob

Totodată, la evenimentul pentru lansarea candidaturii la primărie, Cupșa a fost susținut din public de politicieni reșapați din PSD, PNL și PP-DD, de pe vremea când orașul și județul erau conduse de trioul Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu-Sorin Strutinsky, toți trei condamnați definitiv în dosare de corupție și, în prezent, aflați în penitenciare. Citește mai multe aici. 

Laurențiu Mironescu, fost lider și pion PDL important la Constanța, cu firme și afaceri importante în Portul Constanța, este și el în grupul consilierilor locali AUR Constanța. Acesta a fost, printre altele, și secretar general în Ministerul de Interne. Numele său apărea și într-un dosar DNA Constanța care viza activităţile de import-export din cadrul Direcţiei regionale vamale Constanţa, despre care procurorii susțin că implicau perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse legal sau ilegal. După 7 ani de procese, toți inculpații din dosar au fost achitați. 

Cosmin Hristu este un alt nume din partea AUR în Consiliul Local Constanța. Acesta prinsese un loc eligibil și pentru Consiliul Județean Constanța.

Oleg Danovscki este fiul maestrului coregraf Oleg Danovski care a dat și numele teatrului de operă și balet din Constanța, în timp ce Stela Ioan este președintele organizației de femei AUR Constanța. 

Consilierii locali AUR

  1. Ovidiu Sorin Cupșa
  2. Laurențiu Mironescu
  3. Cosmin Hristu
  4. Oleg Danovscki
  5. Stela Ioan

Forța Dreptei și PMP, câte un consilier local în acest mandat

Partidul Forța Dreptei va fi reprezentat în Consiliul Local Constanța de medicul Alexandru Sorin Bădoiu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Constanța. Acesta apare și ca membru supleant al primarului Constanței, în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, după cum se arată pe site-ul instituției.

Vasilica Simona Croitoru, din partea PMP, este angajată la Autoritatea Navală Română și este de profesie inginer. Soțul acesteia, Marius Cătălin Croitoru, este vicepreședinte al Tribunalului Constanța. 

Fostul city manager al Constanței în primul mandat al primarului Chițac, consilier local independent

Felicia Ovanesian este singurul consilier local independent în acest mandat. A fost city managerul Constanței până în luna martie 2023, atunci când a demisionat din funcție. Până la acel moment, Ovanesian a fost mâna dreaptă a primarului Vergil Chițac, susținându-l în campania electorală din 2020.

În demisia înaintată primarului Constanței, Ovanesian îi reproșa că nu a lăsat-o să facă plângeri penale pentru neregulile pe care le identifica în instituție. Citește mai multe aici.  

Felicia Ovanesian fusese numită în funcție la sfârșitul anului 2020, printr-o dispoziție emisă de primarul Vergil Chițac.

În prezent, Ovanesian candidează și la alegerile parlamentare, fiind cap de listă la Camera Deputaților din partea partidului DREPT, la Constanța.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.