Ce își doresc constănțenii: Amenajarea de locuri de joacă pentru școli și grădinițe în trei cartiere din oraș, proiect din bugetarea participativă

sursa foto: Unsplash
sursa foto: Unsplash

Campania „Tu decizi pentru Constanța”, prima inițiativă de bugetare participativă a orașului, a intrat în faza de votare, în care toți locuitorii majori ai Constanței pot alege proiectele favorite dintre cele 35 inițiate de concetățenii lor pentru zece domenii de dezvoltare ale orașului.

Bugetul alocat campaniei de către Primăria Constanța este de 5 milioane de lei în total, cu un plafon de 500 de mii de euro pentru fiecare proiect câștigător.

Info Sud-Est vă prezintă, pe rând, cele 35 de proiecte depuse de cetățeni în cadrul campaniei de bugetare participativă.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Învățăm și ne jucăm!

Acest proiect presupune amenajarea și îmbunătățirea spațiilor de joacă din școlile și grădinițile din cartierele Cet, Viile Noi și KM 4-5, unde aceste spații sunt amenajate insuficient sau necorespunzător, în scopul transformării lor în zone de agrement și de petrecere a timpului liber. Fiecare unitate de învățământ va primi topogane, leagăne, echipamente de balansat și cățărat și alte dotări în funcție de nevoile și posibilitățile particulare.

“Spațiul exterior reprezintă deschiderea copilului către învățare, explorare și joc. Metodele moderne de educație vin cu principii care abordează dezvoltarea timpurie, importanța jocului și a descoperirii de sine. Această viziune are la bază principii care încurajează copilul să se dezvolte nu doar academic ci și cognitiv, social, intelectual și emoțional”, a fost descris scopul proiectului de către Valentina Lazăr, inițiatoarea acestuia.

Proiectul are ca beneficii oferirea de noi posibilități de a face activități fizice pentru copiii din zonele vizate, dar și creșterea incluziunii sociale pentru școlari și preșcolari, datorită interacțiunilor informale încurajate de participarea la activități comune.

Bugetul estimat al proiectului este de 500 de mii de lei, iar durata implementării sale ar fi de aproximativ un an, conform platformei oficiale a proiectului.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: