Ce își doresc constănțenii: Sistem comunitar pentru ajutorarea pisicilor fără stăpân, proiect din bugetarea participativă

sursa foto: Lucas Allman, Pexels
sursa foto: Lucas Allman/Pexels

Campania „Tu decizi pentru Constanța”, prima inițiativă de bugetare participativă a orașului, a intrat în faza de votare, în care toți locuitorii majori ai Constanței pot alege proiectele favorite dintre cele 35 inițiate de concetățenii lor pentru zece domenii de dezvoltare ale orașului.

Bugetul alocat campaniei de către Primăria Constanța este de 5 milioane de lei în total, cu un plafon de 500 de mii de euro pentru fiecare proiect câștigător.

Info Sud-Est vă prezintă, pe rând, cele 35 de proiecte depuse de cetățeni în cadrul campaniei de bugetare participativă.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Pisici în copaci

Acest proiect presupune implementarea la nivel de oraș a unui sistem care să permită cetățenilor interesați să se implice în ameliorarea problemei pisicilor fără stăpân în Constanța, prin crearea de adăposturi și dispensere de mâncare și apă și oferirea de servicii gratuite de sterilizare. Constănțenii, care vor avea parte și de o campanie de informare în privința proiectului, pot participa în mod voluntar la desfășurarea și susținerea activităților.

“Proiectul vizează protejarea pisicilor comunitare, a mediului, îmbunătățirea aspectului spațiilor verzi nefolosite și crearea unei comunități de voluntari care se implică activ în orașul Constanța. Am identificat această nevoie de a oferi suport pisicilor fără stăpân, întrucât acestea s-au înmulțit considerabil în ultimii 5 ani, iar persoanele din orașul Constanța, dedicate acestei cauze, nu reușesc să facă față în a ajuta nici măcar jumătate dintre pisicile fără stăpân”, a fost descris proiectul de către House of Education and Innovation, asociația care a inițiat proiectul.

Beneficiile proiectului vizează atât aspectul orașului, cât și igienizarea acestuia, acești factori având un potențial de îmbunătățire semnificativ dacă relația dintre animalele străzii și comunitate va deveni mai armonioasă, specifică instituția ce a inițiat proiectul.

Bugetul estimat al proiectului este de 500 de mii de euro, iar perioada sa de realizare este de aproximativ doi ani, conform platformei oficiale a proiectului.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: