S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale de pe 7 iunie. Prin vocile liderilor de la centru și din teritoriu, în fața camerelor și reportofoanelor jurnaliștilor, PNL și PSD s-au întrecut în promisiuni și garanții referitoare la înaintarea unor oferte „curate” de candidați la primării și consilii.
Acestea ar fi urmat să respecte „decalogul” integrității și ar fi trebuit să reprezinte punctul de plecare al unor reforme grozave în cele mai mari partide ale României de astăzi. Municipiul și județul Constanța reprezintă unul dintre bazinele politice care au avut nevoie urgentă de reinventare și de reformare a structurilor celor două partide.
După domnia de un deceniu și jumătate a lui Radu Mazăre la municipiu și după 10 ani în care Nicușor Constatinescu a condus cu mână de fier județul, perioadă în care „dreapta” a fost fragmentată și spulberată, dar nici n-a dat semne că ar fi interesată să-și joace rolul opoziției, atât PSD, cât și PNL au fost obligate să vină astăzi în fața electoratului constănțean cu o ofertă nouă. Nu doar cu nume noi, ci, mai degrabă, cu principii, valori și deprinderi noi ale candidaților.
O analiză a listelor depuse de PNL la Biroul Electoral Municipal Constanța ne arată că, pe de-o parte, niciun nume de pe locurile eligibile nu are, în prezent, calitatea de inculpat și nici nu a fost condamnat într-o cauză penală, dar, pe de altă parte, printre numele noi presărate ici-colo, au fost reșapați veteranii politicii și administrației constănțene, unii dintre ei fiind fostele tinere speranțe ale anilor 2000.
Un primar și deputat FSN, un fost șef PRM, un fondator al partidului înființat de un șef SIE, foști șefi ai PMP și PDL, tineri traseiști la al treilea partid „primari-locomotivă” și „copiii lui tata”
O statistică a propunerilor PNL pentru Consiliul Local Municipal Constanța (locurile 2-15) arată următoarele:
Au mai făcut parte din Consiliul Municipal și/sau Județean Constanța – 21,42% (3/14)
Au fost lideri sau membri ai altor partide înainte de PNL – 28,57% (4/14)
Provin din vechiul PDL – 42,85% (6/14)
Sunt/au fost cadre didactice (preuniversitare și universitare) – 21,42% (3/14)
Sunt oameni de afaceri/activează în mediul privat – 50% (7/14)
Media de vârstă – 43 de ani
Au sub 45 de ani – 57,14% (8/14)
Au peste 60 de ani – 14,28% (2/14)
Sunt femei – 42,85% (6/14)
1. Vergil Chițac – Primul pe lista consilierilor propuși de PNL Constanța pentru Consiliul Local Municipal este Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța.
2. Mihaela Andrei – Pe locul doi se află Mihaela Andrei, un consilier județean cvasi-anonim, care a intrat în CJC din partea PDL, în anul 2013. În pofida acestui lucru, Mihaela Andrei are o colecție impresionantă de funcții. Printre altele, este consilier juridic în cadrul Companiei Naționale a Administrației Porturilor Maritime Constanța, iar soțul acesteia este angajat în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului regiunea Sud-Est (Galați). Aceasta mai este asociat unic și administrator la SC First Page SRL, asociat la SC Mamaia North SRL, secretar regional al Colegiului Consilierilor Juridici din Transporturi și reprezentantă a Corpului Profesional al Mediatorilor în relația cu Curtea de Apel. Totodată, locul 2 pe lista consilierilor municipali propuși de PNL este membru al Comitetului Local Executiv și membru al Comitetului Județean Executiv al PNL.
3. Costin Avătavului – La cei 27 de ani neîmpliniți și fără realizări notabile în plan politic sau profesional, al treilea pe lista reformată a liberalilor este Costin Avătavului, un tânăr care la vârsta lui a reușit performanța de a schimba deja trei partide politice. În 2011, acesta era unul dintre liderii Tineretului PDL Eforie, pentru ca doi ani mai târziu să preia președenția Organizației Județene de Tineret a PMP Constanța. Nu a stat mai mult de doi ani nici în partidul prezidențial, ci a părăsit PMP, alături de președintele Organizației Municipale de Tineret și toți membrii birourilor județean și municipal, favor pentru care a fost răsplătit de PNL Constanța cu locul trei pe această listă. Costin Avătavului este fiul lui Constantin Avătavului, consilier local PDL în Primăria Eforie, fost președinte al PDL Eforie și fost secretar general al PDL Constanța, pe vremea când partidul era condus de Mircea Banias, actual președinte al ALDE Constanța. Din anul 2012, Costin Avătavului este inspector de specialitate în cadrul Primăriei orașului Eforie, condusă de edilul PSD Ovidiu Brăiloiu.
4. Raluca Trandafir – Un loc fruntaș pe lista PNL este ocupat de Raluca Trandafir, consilier local în Primăria Constanța începând cu anul 2012. Aceasta este conferențiar universitar al Facultății de Drept și Științe Administrative, în cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța, unde este și directorul departamentului ”Relația cu mediul economic și comunitatea locală”. Este licențiată în studii juridice și doctor în cadrul Academiei de Științe Economice din București (domeniul contabilitate). La cei 37 de ani, consilierul liberal are un palmares profesional impresionant, fiind membru în mai multe organizații, comitete și asociații din domeniul juridic și al economiei, dar și coordonator sau participant în cadrul mai multor proiecte de profil.
5. Anamaria Funda – În perioada 2010-2011, Anamaria Funda a fost moderatorul unei emisiuni difuzate de fosta televiziune Constanța Tv, iar după închiderea postului tv local aceasta s-a reorientat către domeniul bancar. În perioada 2011-2013 a fost trainer regional bancar, iar din 2013 este manager regional bancar. Este absolventă a Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
6. Horia Marius Căliminte – Top 10 consilieri liberali pentru Constanța este continuat de Horia Marius Căliminte, fost consilier local din partea formațiunii conduse de răposatul Vadim Tudor. În mandatul 2004-2008, actualul liberal a reprezentat PRM în Consiliul Local Municipal Constanța. În decembrie 2007, consilierul constănțean a fost numit vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) printr-o decizie a premierului de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a fost revocat din funcție în anul 2009, de către fostul premier Emil Boc.
7. Romeo Caius Rezeanu – Membru al PDL din anul 2013, după fuziunea cu PNL, Romeo Caius Rezeanu a devenit copreședintele Organizației Municipale a PNL Constanța, în prezent fiind primvicepreședintele formațiunii la nivel local. Conform CV-ului publicat pe pagina oficială a candidatului PNL pentru Primăria Constanța, Rezeanu a făcut ”Armată” în perioada 1986-1988, fără a preciza însă mai multe detalii, iar imediat apoi, până la Revoluție, a fost ”mânuitor valori” în cadrul Poștei Române. În 1990 devine student al Facultății de Medicină (specializarea Stomatologie) din cadrul Universității ”Ovidius” Constanța și, după absolvirea studiilor, se angajează ca medic stomatolog în cadrul Corpului 9 Armată – Divizia Mărășești. Începând cu anul 2001 își înființează propriul cabinet medical în cadrul căruia profesează și în prezent. Apropiat al lui Vergil Chițac, Romeo Rezeanu atrăgea atenția, printr-un comentariu făcut pe o rețea de socializare la mijlocul lunii martie, asupra faptului că un jurnalist constănțean își permisese să intre în sediul organizației municipale a PNL Constanța ”fără să fie invitat de președinte, secretar general sau secretariat”.
8. Cristina Andreea Văsîi – Președinta Organizației Municipale de Tineret a PNL Constanța, Cristina Andreea Văsîi, ocupă locul 8 pe lista propunerilor PNL pentru Consiliul Local Municipal Constanța. Aceasta susține că activează în partid din anul 2001, pe vremea când nici nu împlinise încă vârsta majoratului, și că locul eligibil primit pe lista consilierilor liberali la alegerile din 2016 este răsplata pentru cei 13 ani de activitate intensă în calitate de membru cu carnet de partid în cadrul PNL Constanța. După absolvirea liceului, Cristina Văsîi a fost angajată în diferite sectoare de activitate: comerțul cu ridicata și cu amănuntul/repararea autovehiculelor și motocicletelor, servicii de cazare și restaurante, activități financiare și de asigurări și agricultură, silvicultură și pescuit.
9. Victor Constantin – Un loc eligibil a primit și tânărul Victor Constantin care, la doar 28 de ani, se află deja în al treilea partid politic. În perioada 2013-2014 a deținut funcții de conducere în organizațiile de tineret ale partidului Forța Civică. Ulterior, tânărul debarcă în PDL unde primește, de asemenea, trei funcții de conducere. Începând cu 2016, acesta a devenit și membru în Biroul Permanent Județean al PNL Constanța. Singurul loc de muncă pe care Victor Constantin l-a avut, conform CV-ului, este cel de asistent manager în cadrul societății Fair & Full Insolvency Consulting, al cărei obiect de activitate este reorganizarea și lichidarea judiciară și care este deținută de familia viitorului consilier.
10. Adriana Arghirescu – Top 10 este încheiat de Adriana Arghirescu, manager general încă din anul 2003 al grupului WorkTeamRomania, alcătuit din trei societăți de consultanță, training și medicina muncii. Activează în domeniul privat de 23 de ani și din anul 2014 este președintele Asociației ”Corpul Experților în Securitate și Sănătate Ocupațională din România”. În 2012 a devenit președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Consultanță și Training Constanța și este vicepreședinte al Uniunii Naționale a Patronatelor din România.
11. Adriana Câmpeanu – Un alt medic stomatolog din Constanța care este propus pe listele de consilieri locali din partea PNL este Adriana Câmpeanu, președinte al Asociației ”Sofya Tomitana” și expert formator în cadrul Fundației pentru Învățământ București. Aceasta a activat ca medic specialist în Spitalul Municipal Constanța și Spitalul Județean de Urgență Constanța, a fost angajată în cadrul Primăriei Năvodari, colaborator la plata cu ora în cadrul Facultății de Medicină Dentară (UOC) și director coordonator adjunct în cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța. Adriana Câmpeanu este fosta șefă a Organizației Municipale a Femeilor democrat-liberale, filiala Constanța.
12. Ștefan Pață – Ștefan Pață nu apare pe lista cu primele 16 propuneri pentru Consiliul Local Municipal publicată pe 26 aprilie, pe pagina oficială a candidatului liberal Vergil Chițac, dar apare pe lista finală, depusă la Biroul Electoral Municipal. Seniorul listei are 71 de ani, este pensionar, a fost inginer zootehnist și este născut în comuna tulceană Baia.
13. Ioan Solomon – Născut în anul 1955, Ioan Solomon ocupă locul 13 pe lista de consilieri ai PNL Constanța. Revoluția îl prinde maistru în domeniul lăcătușeriei, iar imediat după evenimentele din decembrie 1989 devine șef de secție în cadrul societății în care activa (S.C.C.A Muncă și Artă Constanța). A absolvit Liceul Industrial ”Independența” din Sibiu și s-a licențiat în Științe Administrative la Universitatea ”Petru Maior” din Târgu Mureș. A devenit doctor în Drept la Universitatea de Stat din Moldova și a fost lector asistent la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) – instituție privată. Din anul 2005 este membru al Consiliului Național al Cooperațiilor Meșteșugărești UCECOM București și membru în Comisia Consultativă Juridică a UCECOM București în relația cu Ministerul Economiei și Dezvoltării. De asemenea, este lector universitar doctor al Facultății de Științe Administrative din cadrul Universității ”Spiru Haret” din Constanța – instituție privată.
14. Marius Tulică – Marius Tulică este fostul președinte al Organizației Municipale de Tineret a PMP Constanța și a migrat la PNL odată cu celălalt lider al tinerilor populari constănțeni, Costin Avătavului – numărul 3 pe lista PNL pentru Consiliul Local Constanța. Marius Tulică a obținut primul job în anul 2014, la Economu International Shipping Agency, unde a fost agent maritim timp de un an. După o pauză între 2015-2016, Tulică s-a angajat ca ”agent zonal” la Granutech Recycling SRL.
15. Florin Tudor Gavrilă – Fost vicepreședinte al PDL Constanța, Florin Tudor Gavrilă ocupă locul 15 pe lista oficială depusă de liberali la BEM. Însă acesta nu se află și pe lista publicată pe site-ul oficial al candidatului liberal pentru Primăria Constanța, Vergil Chițac. Gavrilă a fost angajat al Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale Radionav SA și este acționar la SC Data Net SRL. În 2012, Florin Tudor Gavrilă a devenit consilier județean din partea PDL.
„Primarii-locomotivă” și rămășițele USL pe lista pentru Consiliul Județean
O statistică a propunerilor PNL pentru Consiliul Județean Constanța (locurile 2-22) arată următoarele:
Au mai făcut parte din Consiliul Municipal și/sau Județean Constanța – 27,27% (6/22)
Au fost lideri sau membri ai altor partide înainte de PNL – 22,72% (5/22)
Provin din vechiul PDL – 18,18% (4/22)
Sunt/au fost cadre didactice (preuniversitare și universitare) – 4,54% (1/22)
Sunt oameni de afaceri/activează în mediul privat – 50% (11/22)
Media de vârstă – 48 de ani
Au sub 45 de ani – 40,90% (9/22)
Au peste 60 de ani – 13,63% (3/22)
Sunt femei – 0% (0/22)
1. Gheorghe Dragomir – Lista de consilieri propuși de PNL Constanța pentru Consiliul Județean este deschisă de președintele Organizației Județene a partidului, Gheorghe Dragomir, deputat liberal de trei mandate. Este pentru prima oară când liderul liberalilor constănțeni joacă alegerile locale ”cu mandatul pe masă”. Cel puțin până acum, Gheorghe Dragomir este candidatul susținut de PNL pentru șefia Consiliului Județean Constanța.
2. Gheorghe Muhscină – Locul secund este ocupat de omul de afaceri Gheorghe Muhscină, cel care în urmă cu un deceniu intra în politică alături de fostul șef al SIE Ioan Talpeș. Alături de alți doi oameni de afaceri, Muhscină fonda filiala constănțeană a Uniunii Populare Social Democrate. În prezent, Muhscină este un afacerist local prosper și membru al Comitetului Județean Executiv al PNL.
3. Adrian Manole – Locul 3 îi revine unui fost democrat-liberal cu greutate în filiala constănțeană. Fost șef al Organizației Municipale a Partidului Democrat Liberal, Adrian Manole a condus Agenția pentru Protecția Mediului și Zona Liberă Constanţa Sud-Basarabi, o sucursală din subordinea Companiei Naționale a Administraţiei Porturilor Maritime Constanța. Activitatea politică a lui Manole începe imediat după 1989, când acesta devine președintele FSN Constanța. În 1993 alege tabăra PD a feseniștilor. A fost deputat în perioada 18 iunie-27 septembrie 1990 și numit primar în toamna anului 1990. A stat în fruntea administrației publice locale din Constanța până în septembrie 1991. Perioada FSN a fost de bun augur pentru Manole, evoluția sa politică și profesională cunoscând un ritm accelerat ulterior vremurilor tulburi de după Revoluție. Pentru câteva luni din anul 2009, acesta a fost europarlamentar (primul din Constanța), înlocuind-o pe Monica Iacob Ridzi. În anul 2012, a fost vehiculat ca posibil candidat al PDL la Primăria Constanța.
4. Robert Aurel Boroianu – Primul nume vehiculat drept candidat al PNL pentru Primăria Constanța la alegerile din 2016 se regăsește astăzi pe locul 4 pe lista consilierilor județeni propusă de liberali. Robert Aurel Boroianu a fost varianta înaintată de liberali în primăvara anului 2015, înaintea europarlamentarului Ramona Mănescu și a actualului candidat Vergil Chițac. Patronul fabricii de mezeluri Gepeto a fost director de direcție în cadrul Transelectrica și este nepotul lui Radu Boroianu – președintele ICR și nașul lui Călin Popescu Tăriceanu, la cea de-a patra cununie a fostului premier. Pe vremea când a fost scos din anonimat și înaintat opiniei publice din Constanța drept oferta liberală pentru Primăria Constanța, Robert Boroianu se pregătea să devină nașul de cununie al fiului lui Gheorghe Dragomir, președintele PNL Constanța. În timp ce Boroianu insista că are prima șansă la Primăria Constanța, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Constanța, Alina Gorghiu declara că nu știe cine este Robert Boroianu. Contradicțiile din discursul omului de afaceri, dar și mai multe aspecte controversate și nelămurite din trecutului acestuia, făcute publice de presa locală, i-au determinat pe liberali să caute alte variante pentru Primăria Constanța. Foarte mult a contat o informație conform căreia Boroianu a făcut afaceri cu un veteran al PSD Constanța, abonat la banii Primăriei și ai CJC, Mircea Dobre. Liberalul a negat, însă, informația apărută în presa locală.
5. Remus Cristy Baisan – Un loc eligibil pe lista consilierilor județeni a primit și omul de afaceri Remus Cristy Baisan, care a fost desemnat coordonator organizatoric al campaniei judeţene a PNL Constanţa. Acesta a activat în mediul privat în Europa și apoi în SUA, pentru ca ulterior să revină în România. Aici și-a adus contribuția în proiectele Marina Mangalia și Marina Limanu, care au urmărit modernizarea porturilor din localitățile respective. Liberal vechi, dar fără a se fi implicat activ în viața politică, Baisan a revenit în România în 2009 și, în prezent, este directorul Marinetek BSM & Finn Land Concept.
6-12 – Grupul ”primarilor-locomotivă” – Următoarele 7 locuri eligibile au revenit unui grup de primari liberali ai unor localități constănțene, după cum urmează, în ordinea de pe lista PNL: Cristian Radu (Mangalia), Mugur Mitrana (23 August), Vasile Delicoti (Poarta Albă), George Scupra (Ovidiu), Gheorghe Grameni (Mihai Viteazu), Gheorghe Moldovan (Albești), Ion Adam (Comana). În același timp, edilii și-au depus și dosarele pentru candidaturile la primăriile pe care le conduc în prezent. Toți edilii sunt avantajați de alegerile organizate într-un singur tur și, mai mult ca sigur, vor trece fără emoții de scrutinul din 7 iunie. Ulterior reconfirmării acestora în funcțiile de primari, edilii vor renunța la calitatea de consilier județean. Cu mici excepții, ”primarii-consilieri” au o influență foarte mare asupra electoratului din comunitățile pe care le reprezintă și pot colecta un număr important de voturi. Pe de altă parte, asupra a cinci din cei șapte primari planau suspiciuni referitoare la o posibilă dezertare din PNL (trei primari au căpătat deja renumele de ”traseiști”), ori referitoare la o lipsă de implicare în campania pentru CJC. Nu este pentru prima oară când formațiunile politice din Constanța se folosesc de aceste tertipuri pentru a-și îmbunătăți scorurile înregistrate la nivel județean.
13. Marian Iordache – Cel mai probabil, cei 7 primari vor fi reconfirmați în localitățile pe care le administrează, vor demisiona din CJC și, astfel, candidații de pe locurile 13-22 vor urca pe locurile 6-15. Spre exemplu, Marian Iordache, actualul primar al municipiului Medgidia (care nu și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar) va ajunge pe locul eligibil 6 și va fi consilier județean din partea PNL. Marian Iordache, liberal cu vechime în partid, se pregătește să încheie al doilea mandat de primar al municipiului Medgidia.
14. Memiș Baiazid – Locul 14 este ocupat de Memiș Baiazid, un celebru și influent om de afaceri constănțean, printe altele și proprietarul autoservirii situate lângă Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și al unei cherhanale amplasate în zona sitului arheologic al vechii cetăți Histria. Liberalul a fost ales consilier județean în 2012, candidând pe lista USL. Acesta are toate șansele să fie reconfirmat în funcția de consilier județean, urcând pe locul 7 în urma retragerii grupului de primari.
15. Gheorghe Lămureanu – Pe locul 15 pe lista de consilieri județeni propuși de PNL Constanța este fermierul Gheorghe Lămureanu. Acesta s-a făcut remarcat în urma unei investiții într-o stație privată de pompare a apei din Canalul Dunăre-Marea Neagră. Lămureanu lucrează 1400 de hectare de teren în comuna constănțeană Agigea și, mai degrabă, preferă să vorbească despre agricultură decât despre politică.
16. Marius Enescu – Liberal cu vechime, Marius Enescu este de profesie medic ortoped, a fost șeful Direcției de Sănătate Publică din Constanța, în perioada 2005-2009, și a condus și secția de Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța. În anul 2006, acesta a atras atenția asupra fondurilor uriașe alocate de Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu pentru reabilitarea unor secții din cadrul Spitaulului Județean Constanța. Dacă primarii de pe locurile 6-12 vor fi realeși în funcții și vor părăsi CJC, Marius Enescu va prinde un loc eligibil pe lista consilierilor PNL.
17. Cristian Florin Zahariuc – Cel mai probabil va ocupa un loc de consilier județean în mandatul 2016-2020 și Cristian Florin Zahariuc, un vechi democrat-liberal de la malul mării, dar anonim pe plan local din cauza lipsei unei activități politice sau profesionale notabile. Reconfirmat în anul 2013 ca membru în Biroul Permanent Județean al PDL Constanța, Zahariuc a făcut parte din echipa lui Christian Gigi Chiru, fostul co-președinte al PNL Constanța, actual președinte al Organizației Municipale a ALDE și candidat la Primăria Constanța din partea formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu.
18. Marian Crușoveanu – Numele actualului consilier județean, ales în anul 2012 pe lista USL, apare într-un rechizitoriu întocmit de procurorii DNA în celebrul caz al grupului de firme Vectra care a înșelat 200 de constănțeni cu 6 milioane de euro. Conform jurnaliștilor de la evz.ro care au citat din rechi-zitoriul procurorilor DNA, în iulie 2008, Marian Crușoveanu (care nu era consilier județean la acea vreme), alături de fostul prefect susținut de PSD, Tit Liviu Brăiloiu, ”s-a asociat în participațiune cu grupul de firme Vectra, pentru realizarea unui imobil de apartamente de lux” din stațiunea Mamaia. În decembrie 2015, trei inculpați, reprezentanți ai grupului Vectra au fost condamnați în primă instanță la 58 de ani de închisoare. Fostul asociat al acestora, consilierul județean liberal, ocupă în prezent poziția 18 pe lista PNL pentru CJC, dar va ocupa poziția 11 în varianta în care grupul de primari liberali se va retrage de pe lista consilierilor județeni.
19. Stelian Gima – Pe locul 19 se află un alt membru de bază în fosta echipă democrat-liberală coagulată de fostul co-președinte al PNL Constanța, Christian Gigi Chiru. Acesta a candidat fără succes la alegerile parlamentare din anul 2008, a ajuns consilier local în mandatul 2012-2016, dar nu s-a remarcat prin niciun proiect sau inițiativă în cadrul CLM Constanța.
20. Sorin Ovidiu Cupșa – Lista consilierilor județeni propuși de PNL pentru mandatul 2016-2020 este continuată cu Sorin Ovidiu Cupșa, liberal convins, dar bun prieten cu actualul vicepreședinte al CJC, om de bază în PSD condus de Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre. Director al CERONAV, Ovidiu Cupșa este ambasador IMO și vicepreședintele EDINNA, o organizație europeană de formare profesională în domeniul naval. A fost lector la Universitatea Maritimă Constanța (2010-2012). În perioada 2004-2008 a fost consilier județean din partea PNL, iar în perioada 2008-2012 a fost consilier local din partea liberalilor.
Pe locurile 21 și 22 se regăsesc Alexandru Bogdan Bola și Radu Bogdan Matei, adică fiul fostului prefect susținut de PNL Eugen Bola, respectiv fiul consilierului județean liberal Constantin Matei (în prezent, prosper om de afaceri, iar înainte de Revoluție inginer principal în cadrul Departamentului de Transport Naval din cadrul Ministerului Transporturilor și Telecomunicațiilor). Eugen Bola a fost prefect numit de Victor Ponta în guvernul USL, iar Constantin Matei a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în aceeași perioadă a USL. Radu Bogdan Matei a obținut unul dintre cele 4 locuri de consilieri municipali destinate liberalilor pe lista USL din 2012.
O variantă a acestui articol a fost publicată pe www.hotnews.ro
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: