Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași trimis în judecată în dosarul „Tabla”, a stat lângă Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, la lansarea de sâmbătă a programului de guvernare PNL de la Sinaia.
Fotografiile au fost publicate pe rețelele de socializare de Lucian Bode, secretarul general al PNL, dar și de Costel Alexe și Alina Gorghiu.
„Cea mai frumoasă echipă e a Partidului Naţional Liberal! Și un singur om este cu adevărat pregătit să fie președinte al României – Nicolae Ionel Ciucă! Întreaga țară a putut vedea, azi, la Liga Aleșilor Locali, că liberalii nu se joacă cu vorbe mari. Venim în fața românilor cu seriozitate, proiecte ambițioase, oameni bine pregătiți și gata să se apuce de treabă”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook alături de mai multe fotografii de la eveniment, printre care și cea în care Costel Alexe stătea pe scaunul din dreapta sa.
„Alături de colegi liberali din toată țara, am participat la Liga Aleșilor Locali, unde a fost lansat programul de guvernare al PNL pentru alegerile parlamentare. Am avut bucuria de a prezenta colegilor viziunea liberală pentru mediu, pentru o Românie Verde și un viitor durabil prin împădurire, educație și inovație în protecția mediului”, a fost mesajul postat de Costel Alexe.
Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași și fost ministru al Mediului, a fost trimis în judecată în 2022 de Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a doua oară în mai puțin de o lună. Alexe a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Actualul președinte al CJ Iași este acuzat de procurori că a cerut șpagă tablă în valoare de aproape 100.000 lei.
- ”La data de 6 aprilie 2020, inculpatul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv era unul dintre cele 68 de depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE”, se arată în comunicatul DNA.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: