„Cultură sau culturi? Despre ce vorbim când nu ne înțelegem?“ – conferință susținută de Mircea Vasilescu, la UOC

Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România împreună cu Biblioteca Universitară ”Ioan Popiștenu” și Facultatea de Litere a UOC, vă invită Miercuri, 24 mai 2017, la ora 12.00, în sala Umberto Eco a Universității „Ovidius” din Constanţa (Campus Universitar, corp A, et. 2, Aleea Studenților nr.1), la conferința cu titlul „Cultură sau culturi? Despre ce vorbim când nu ne înțelegem.” susținută de prof.univ.dr. MIRCEA VASILESCU.

Profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității din București, Mircea Vasilescu este un cunoscut eseist, istoric literar, publicist și traducător. Pentru o lungă perioadă de timp redactor-șef al revistei Dilema, devenită ulterior Dilema Veche, unde a ținut o rubrică permanentă, corespondent la Roma al postului de radio Europa liberă, între 1995 și 1997, Mircea Vasilescu este și autorul unui studiu remarcabil despre literatura veche, Iubite cetitoriule…”. Lectură, public şi comunicare în cultura română veche. O serie de volume de publicistică și eseuri au consacrat un spirit critic dublat de ironie și eleganță stilistică: Mass-comédia. Situaţii şi moravuri ale presei de tranziţie, Europa dumitale. Dus-întors între „noi” şi „ei”, etc.

Mircea Vasilescu a tradus cărți esențiale ale culturii europene din literatura franceză și italiană: François Furet, Reflecţii asupra Revoluţiei Franceze; Michel Foucault, Cuvintele şi lucrurile și Istoria nebuniei în epoca clasică; Andrea Riccardi, Sant’Egidio, Roma şi lumea; Pictura modernă; Sergio Romano, Cincizeci de ani de istorie mondială; Pictura barocă.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Prezentarea autorului va fi realizată de către prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, președintele Filialei Dobrogea a USR, care va modera dialogul dintre autor și public.

Evenimentul pe care Filiala Dobrogea a USR în colaborare cu Biblioteca Universitară ”Ioan Popișteanu” și Facultatea de Litere îl propune publicului este parte a proiectului mai amplu de deschidere a spațiului cultural dobrogean către marile personalități ale culturii românești și internaționale.

Accesul presei și al celor interesați de eveniment este liber.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: