Un sondaj realizat în ultima lună de către site-ul TeMananc.ro a arătat mai multe preferințe ale românilor în privința salatei boeuf, printre care se numără preferința pentru carnea de pui, mazăre și maioneză de casă, transmit realizatorii sondajului într-un comunicat de presă.
Conform sondajului, salata boeuf este un preparat foarte popular de sărbători, care își găsește locul pe mesele a 70% dintre români atât de Paște, de Crăciun cât și de Revelion, mai este menționat în comunicatul citat.
În ceea ce privește preferința românilor pentru mazăre, sondajul a descoperit că preferințele românilor sunt divizate: În timp ce în Bucovina, Maramureș și Transilvania procentul oamenilor care pun mazăre în salată variază de la 80% la peste 90%, după zonă, în București și Muntenia, majoritatea oamenilor nu pun mazăre în salată.
O oarecare diviziune există și în cazul tipului de carne folosită: Peste 70% dintre participanți preferă carnea de pui în locul celei de vită, dar procentajul variază în funcție de zonă. Spre exemplu, în Bucovina, procentul depășește 90%, în vreme ce în Banat, coboară la 53%, cel mai mic din țară.
O altă surpriză, menționează TeMănânc, este în privința maionezei: 92% din participanții la studiu au declarat că folosesc maioneză făcută în casă pentru salata boeuf.
Studiul a descoperit și faptul că românii pun preț și pe aspectul mâncării, deoarece 33% dintre respondenți alocă peste 15 minute pentru ornatul salatei boeuf, iar în zone precum București, Moldova și Muntenia numărul celor ce alocă peste un sfert de oră pentru această activitate este chiar majoritar. Deși nu toți participanții la sondaj sunt atât de dedicați esteticii, procentajul celor care nu ornează deloc salata este de doar 13%.
Sondajul TeMănânc.ro a fost realizat în perioada 15 noiembrie – 10 decembrie și a avut aproape 3 mii de participanți din întreaga țară.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: