Desertul ce urmează se potriveşte perfect pentru zilele răcoroase, când fructele de pe tarabele pieţelor sunt din ce în ce mai puţine şi vom putea folosi rezultatul trudei noastre din vară – gemul.
Ingrediente :
7 ouă, 220 g zahăr tos, 200 g făină, 220 g unt la tempe-
ratura camerei, un borcan cu gem, un pachet praf de copt, o linguriţă esenţă vanilie, 200 g migdale decojite măcinate, sare
Mod de preparare:
Separăm ouăle. Amestecăm făină cu praful de copt şi un praf de sare. Mixăm untul cu 110 g zahăr până se topeşte şi obţinem o cremă spumoasă. Adăugăm pe rând gălbenuşurile, vanilia apoi amestecul de făină. Întindem această compoziţie într-o tavă medie în care am pus hârtie de copt şi o punem în cuptorul încălzit deja, unde o lăsăm 10-12 minute la 180 grade C sau până când formează crustă. Între timp batem albuşurile cu un praf de sare şi când încep să se întărească adăugăm treptat zahărul şi continuăm să batem până devine o bezea tare. Amestecăm uşor, cu o paletă, migdalele cu bezeaua. Scoatem tava, întindem gemul peste blat şi peste acesta punem bezeaua. Coacem în continuare până ce se rumeneşte uşor deasupra
(15-20 minute).
Se lasă să se racească apoi se porţionează cu un cuţit umed. Se serveşte şi se decorează după imaginaţie.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: