Pentru această rețetă avem nevoie de forme din ceramică ce pot fi introduse în cuptor.
Ingrediente
400 gr. zahăr tos, 120 gr. unt la temperatura camerei, 6 ouă separate, esență de vanilie, 2 lingurițe coajă de lămâie, 80 gr. făină, 160 ml. suc lămâie, 480 ml. lapte, sare.
Mod de preparare:
Batem untul la temperatura camerei cu 350 gr. zahăr, până când devine albicios și moale. Adăugăm unul câte unul gălbenușurile amestecând după fiecare, până se omogenizează. Punem vanilia, coaja de lămâie, făina, sarea, apoi, ușor, sucul de lămâie proaspăt și laptele.
Separat batem albușurile spumă, adăugăm zahărul rămas și continuăm până când bezeaua devine fermă. Punem peste prima compoziție câte puțin din bezeaua rezultată, în trei etape, fără să amestecăm prea mult (doar cât să se încorporeze). Așezăm formele într-o tavă de aragaz în care să se poată pune și apă (caldă) până la jumătatea acestora apoi împărțim egal compoziția și coacem 40 minute pe treapta din mijloc a cuptorului, la temperatura medie (165-170 grade C).
După 40 minute prăjiturile sunt gata: scoatem tava din cuptor și formele din tavă și le lăsăm pentru a se răci complet. Când sunt reci se desprind foarte ușor, se răstoarnă pe farfurie și se servesc cu fructe roșii.
Poftă bună!
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: