De multe ori facem preparate la care folosim doar gălbenuşurile de la ouă şi ne rămân albuşurile. Aceasta este o reţetă la care se folosesc doar albuşuri.
Ingrediente pentru foaia de ruladă: 8 albuşuri, 4 linguri zahăr tos, 3 linguri ulei, 1/2 pachet praf de copt, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 4 linguri făină, un praf de sare.
Ingrediente pentru cremă: 250 gr. mascarpone, 100 gr. unt la temperatura camerei, 200 gr.zahăr pudră, o linguriţă ness diluat în două linguri de apă.
Mod de preparare:
1.Albuşurile se bat cu un praf de sare şi când se întăresc se pune treptat zahărul şi se bat până ce acesta se topeşte.
2.Se adaugă uleiul şi esenţa de vanilie şi ingredientele uscate
(făina şi praful de copt).
3.Se răstoarnă compoziţia într-o tavă mare de aragaz în care
s-a pus hârtie de copt, se nivelează şi se coace 5-7 minute (în funcţie de cuptor).
4.După ce s-a copt, se scoate din tavă cu hârtie şi se aşează pe un grătar pentru a se răci. (foaia va rămâne moale)
5.Cât se răceşte foaia de ruladă pregătim crema, mixând la început doar untul, apoi amestecat cu mascarpone şi treptat cu zahărul pudră, până ce devine o cremă pufoasă.Când este gata crema se adaugă nessul şi se mai amestecă puţin.
6.Îndepărtăm cu grijă hârtia de pe blatul de ruladă.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: