Dialog cu Radu Radoslav, arhitect-șef al Timișoarei între 1997-2006: Salvarea patrimoniului este inutilă dacă nu există o strategie de regenerare urbană (Partea a II-a)

Radu Radoslav este un arhitect atipic, cu blog și energie polemică, care a încercat pe propria piele mai multe ipostaze: cea de arhitect la IPROTIM, institutul de proiectare timișorean înainte de 1989, de arhitect-șef al municipiului Timișoara, timp de aproape zece ani după Revoluție, de antreprenor, de profesor universitar, de reprezentatnt al Registrului Urbaniștilor, de ong-ist, de blogger etc. Poți insista mult și bine să afli ce clădiri de patrimoniu ar trebui să aibă prioritate la restaurare, nu îl interesează subiectul. Subiectul său sunt proiecțiile viitorului, adică regenerarea orașelor, a Timișoarei în mod special. Regenerare care să conserve spiritul european al urbei, moștenire pe cale să se ducă pe apa Begăi…

Convorbirea cu arhitectul Radu Radoslav a avut ca lait-motiv ideea de regenerare urbană. Fiindcă, spunea interlocutorul meu, un oraș devine ”uitat” dacă nimeni nu gândește un plan de revitalizare. Dar nu oricum, ci cu grija de a recupera și de a conserva spiritul european și specificul locului. De aici și supărarea fostului arhitect-șef, care nu a avut cum să schimbe totul:

Citiți articolul complet pe www.justitiecurata.ro

Publicitate electorală
publicitate electorală

Autor: Brîndușa Armanca

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: