Parcurile Naționale și Naturale din România găzduiesc numeroase concursuri de maraton și ciclism în scopul promovării unei vieți mai sănătoase într-un mediu sănătos.
Și în Parcul Național Munții Măcinului în ultimii ani au loc astfel de evenimente.
Anul acesta sunt deja anunțate un concurs de maraton pe 2 mai 2015 și unul de ciclism pe 6 iunie 2015.
Maratonul Măcin este la ediția a II-a. Alergarea montană, organizată de Asociația „Aleargă Zâmbește Trăiește” cu sprijinul Admnistrației Parcului Național Munții Măcinului va atinge cel mai înalt punct al bătrânilor munți de 467 m. Cursa gen circuit începe și se termină în Greci, comună ce reprezintă locul de întâlnire pentru participanți și susținătorii lor.
Vă puteți înscrie la cursele de maraton (42 km) și semimaraton (24 km) online la http://www.maratonmacin.ro până luni, 27 aprilie sau la fața locului, în ziua concursului. Copiii pot participa la o cursă numai a lor cu începere de la ora 15:00.
Parcul Național Munții Măcinului sprijină și un alt eveniment devenit deja tradiție în comuna tulceană Cerna, în ziua de 1 mai, alături de Asociația Altona Cerna, Primăria Comunei Cerna, Biblioteca Comunală Dumitru Cerna.
Coşia este un obicei bulgăresc care s-a practicat în satul Cerna până în anul 1940, atunci când a avut loc schimbul de populaţie în Cadrilater. Coșia avea loc în fiecare an în ziua de SF. Toader prin organizarea de întreceri între cai, la care participa toată suflarea satului. La întrecere participau și călăreți din satele vecine.
Începând cu anul 2013 acest obicei a fost reluat dupa o pauză de 73 de ani.
Anul acesta, tradiţia continuă. Astfel, începând cu ora 10.00, în apropiere de noul stadion, după ce întrecerea de cai îşi va fi desemnat și premiat câştigătorii, vizitatorii vor fi invitaţi la un târg cu produse tradiţionale și la un spectacol fo-lcloric. Puteți cumpăra produse românești specifice zonei, dar și participa la spectacolul oferit de invitați precum Ansamblul ALLEGRIA al comunității italiene din comuna Greci, Ansamblul Odyssea al tineretului Elen din Tulcea, Ansamblul Rușilor Lipoveni CIAIKA, comuna Sarichioi, Grupul vocal bărbătesc IONUL, comuna Mircea Voda, jud. Brăila, Ansamblul de dansuri tradiţionale meglene „Altona” din Cerna, Grupul de instrumentiști armonici comuna Peceneaga, Ansamblul Folcloric ”Cununița Satului”, comuna Liești, jud. Galaț şi Formația etno „Tryl” din Tulcea.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: