Finanțarea lucrărilor de restaurare a Cazinoului din Constanța va continua în ciuda epuizării fondurilor pentru Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, transmite primăria într-un comunicat de presă.
Deși o mare parte dintre lucrările Companiei Naționale de Investiții (CNI), companie subordonată Ministerului Dezvoltării, urmează să fie întrerupte pentru a reduce cheltuielile bugetare pe 2023, Guvernul României a aprobat un memorandum prin care vor fi asigurate fondurile pentru continuarea lucrărilor de la cazino, susțin autoritățile locale.
Lucrările, continuă primăria, se desfășoară conform programului, iar monumentul va fi pus în valoare integral până la finalul lui iulie 2024.
La momentul actual, este demarată etapa a II-a a proiectului, care include consolidarea părții estice a clădirii, lucrări la fațada sudică și finisarea plafoanelor și pardoselilor la interior.
Context
O adresă a Companiei Naționale de Investiții (CNI), consultată de G4Media.ro la începutul lunii noiembrie, a arătat că Ministerul Dezvoltării a epuizat banii pentru acest an pentru proiectele din Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, printre care se numără și restaurarea Cazinoului din Constanța.
Este vorba despre o adresă pe care CNI, companie din subordinea Ministerului Dezvoltării, a trimis-o către Aedificia Carpați, care reabilitează Cazinoul din Constanța. În acest document, CNI a fost înștiințată printr-o adresă de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei „cu privire la epuizarea creditelor bugetare disponibile în anul în curs pentru derularea Programului naţional de construcţii de interes public sau social”.
În adresă, CNI invocă Ordonanța 90 privind reducerea cheltuielilor bugetare și cere firmei Aedificia Carpați să amâne plata facturilor, spunând că Ministerul Dezvoltării a rămas fără bani pentru acest an.
Informația a fost făcută publică prima dată de deputatul constănțean Bogdan Bola, pe pagina de Facebook, care anunța că ”(…) Guvernul nu mai are bani pentru plata facturilor pe anul acesta” și că a cerut firmei ”ca într-un film prost, să lucreze pe datorie sau pe caiet”.
- Citește toate detaliile, aici.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: