După cinci zile și nopți de distracție, Electric Castle a încheiat ediția din 2023 în stil mare, cu artiști veniți în premieră, dar și cu revenirea unora din primii participanți ai festivalului. Întreaga zi a fost dominată de bucurie, relaxare și nostalgie înainte ca unul dintre cele mai mari festivaluri din România să-și închidă porțile pentru încă un an.
În ceea ce privește reprezentațiile de pe scena principală, turiștii străini vor putea cu siguranță să spună că au primit o experiență românească completă. Ioana Milculescu a urcat prima pe scenă, urmată de Vița de Vie și filarmonica de Stat din Transilvania.
Milculescu este recunoscută drept elementul feminin al trupei de folclor contemporan Subcarpați, care au ajuns și ei pe scenă, au fluturat steagul României îmbrăcați în costume tradiționale și au oferit publicului o combinație aparte de muzică modernă și folclor românesc.
Seara a fost completată cu o doză diferită de nostalgie. Trupa britanică Morcheeba a ajuns din nou pe scena Electric Castle după 10 ani – vocalista Skye Edwards și cei doi frați, Paul și Ross Godfrey, au făcut parte din line-up-ul primei ediții a festivalului, în 2013.
În timp ce pe scena principală se aducea orice stil și sunet, de la muzică folclorică și hip hop, la rock, electro și chitară acustică, scenele secundare nu s-au lăsat mai prejos: Repertoriul variat de DJ, ritmuri rock și punk de la Nova Twins și Frank Carter & The Rattlesnakes, elementul rap de la duo-ul britanic Deki Alem și, de-a lungul tuturor genurilor, artiști români precum Sarmalele Reci și Vlad Flueraru.
Cea de-a doua jumătate a festivalului a fost de departe mai aglomerată decât începutul, iar ziua de duminică nu a făcut excepție. Toate spațiile de relaxare, terasele și zonele cu jocuri au fost pline de oameni determinați să se bucure de ultimele momente ale festivalului. Scenele au fost aproape constant înconjurate de mulțimi considerabile, dar pentru mulți vizitatori, timpul petrecut în atmosfera festivă, înconjurați de jocuri și mâncare de carnaval, a fost un motiv suficient de a veni la castelul Banffy.
Deși o zi de muncă era chiar după colț, scenele mai mari au reușit în continuare să strângă mulțimi care le depășeau capacitatea, iar atmosfera de petrecerea a continuat până spre dimineață.
După câteva zile în care festivalul a întâmpinat mici dificultăți cauzate de vreme și, pe alocuri, de traficul aglomerat spre Bonțida, ultima zi a dus lipsă de incidente similare, spre fericirea oamenilor care nu au mai fost nevoiți să-și cumpere umbrele și pelerine de ploaie pentru a se bucura de timpul petrecut la castel.
Domeniul Banffy și-a închis astfel porțile după încă un an reușit. Peste 200 de mii de oameni s-au bucurat de o ciocnire muzicală între vedete ale momentului și legende care fac furori de zeci de ani, au admirat unul din cele mai renumite castele din Transilvania și vor merge acasă cu noi povești și amintiri despre unul dintre cele mai emblematice și de succes festivaluri din România.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: