Iași: Au apărut fisuri la Palatul Culturii, clădire inaugurată anul trecut, după ce a fost restaurată cu 23 de milioane de euro

Cea mai importantă investiție realizată vreodată într-un monument istoric din Iași a fost la Palatul Culturii, considerat unul dintre simbolurile Capitalei Moldovei. La un an și trei luni de la finalizarea lucrărilor, mai multe fisuri, ce par a fi de mici dimensiuni, au apărut în pereții interiori și exteriori ai clădirii restaurate cu 23 de milioane de euro. Atât constructorul cât și Ministerul Culturii promit că e vorba de disfuncționalități minore, care vor fi remediate definitiv înainte de recepția finală a lucrării aflate, în prezent, în perioada de garanție.

Fisurile care au apărut în ultima perioadă în diverse zone ale Palatului Culturii sunt, în prezent, expertizate de către reprezentanții Ministerului Culturii și Identității Naționale. Într-un răspuns oficial, aceștia spun că, „cel mai probabil”, micile crăpături vizibile atât în interiorul cât și în exteriorul clădirii sunt doar de suprafață, fără ca structura de rezistență să fie afectată.

Palatul Culturii din Iași a reintrat în circuitul public anul trecut, recepția la terminarea lucrărilor fiind efectuată pe 14 februarie 2016. De la acea dată, timp de doi ani, clădirea se află în garanție și, spun reprezentanții ministerului de resort, orice defect va fi remediat de constructor pe cheltuiala sa. Garanția ar urma să expire în februarie 2018, atunci când va avea loc și recepția finală.

Publicitate electorală
publicitate electorală

„În tot acest interval, clădirea se află în garanție, lucrarea fiind atent urmărită de către experții beneficiarului direct al investiției, respectiv Complexul Muzeal Național «Moldova» Iași, pentru ca orice defect apărut să fie sesizat și remediat. Investiția s-a realizat respectând întocmai proiectul tehnic avizat de organismele abilitate, iar investitorul a luat măsurile necesare pentru ca toate neajunsurile constatate pe parcursul perioadei de garanție să poată fi remediate”, au transmis reprezentanții Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Citiți articolul complet pe www.justitiecurata.ro

Autor: Ionuț Benea

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: