Doar 2,7% dintre turiștii străini care au ajuns în România în luna iulie au ales să vină în stațiunile de pe litoral, informează Institutul Național de Statistică într-un raport publicat la sfârșitul lunii august.
Un procent covârșitor dintre aceștia, de 72%, a vizitat Bucureștiul sau alte reședințe de județ în afară de Tulcea.
Zona Deltei Dunării, inclusiv orașul Tulcea, au fost vizitate de un număr și mai mic de turiști, de 1,1%. Toate aceste cifre arată o scădere a numărului de străini care au vizitat litoralul, Delta, Constanța și Tulcea, față de luna iulie a anului 2018.
Cu toate acestea, conform informațiilor publicate de-a lungul timpului de INS, Delta Dunării și Tulcea au înregistrat o creștere spectaculoasă a numărului de turiști străini, în ultimul an.
Apoi, în luna iulie 2019, totalul turiștilor, români și străini, înregistrați în unitățile de cazare din întreaga țară a fost de 1,65 milioane, iar înnoptările au fost de 4,4 milioane. Acest lucru înseamnă că turiștii nu au petrecut, în medie, mai mult de 2,6 nopți în stațiunile și orașele românești.
Conform informațiilor publicate de INS, turiștii străini au stat, în medie, doar 2 zile în stațiunile și orașele din România.
Totuși, în luna iulie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au crescut cu 3,6%, respectiv 3,5%.
Totodată, comparativ cu luna iulie 2018, în luna iulie 2019, sosirile vizitatorilor străini la punctele de frontieră au crescut cu 10,7%, iar plecările vizitatorilor români în străinătate au crescut cu 9,1%.
Cei mai mulți turiști străini au venit din țările Uniunii Europene (184.000) și Asia (43.000). La polul opus, cei mai puțini străini au venit din Africa, doar 2300.
Informații suplimentare referitoare la această statistică pot fi citite pe INS.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: