Milioane de oameni așteaptă să urmărească eclipsa totală de Soare vizibilă pe continentul american/ NASA transmite evenimentul în direct

sursa foto: Jongsun Lee/Unsplash
sursa foto: Jongsun Lee/Unsplash

În SUA, Mexic și Canada, oamenii s-au grăbit să iasă în unele locuri pentru a asista la o eclipsă totală rară de soare, în timp ce prognozele pentru cerul înnorat îi îngrijorează pe unii spectatori, relatează The Guardian.

Fenomenul are loc atunci când Luna se aliniază perfect între Pământ și Soare, blocând lumina soarelui. Eclipsa va fi vizibilă în cele trei țări pe 8 aprilie. America de Nord nu va mai vedea o altă eclipsă totală de soare de-a lungul întregii coaste timp de 21 de ani, milioane de oameni din întreaga țară fiind așteptați să călătorească pentru a asista la evenimentul ceresc.

Traseul umbrei lunii se numește calea totalității, iar eclipsa de luni va avea o lățime de aproximativ 115 mile (185 km) și va străbate 15 state din SUA în direcția nord-est, din Texas până în Maine, timp de aproximativ o oră, începând cu ora 13:30 CT și terminându-se la aproximativ 15:35 ET.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Se estimează că 31,6 milioane de oameni, aproape de trei ori mai mulți decât în 2017, trăiesc pe calea totalității – care este mai lungă și, de asemenea, mai largă decât aproape orice altă eclipsă totală dinaintea ei, deoarece luna este mai aproape de Pământ și aruncă o umbră mai largă.

Norii sunt prognozați pentru o mare parte din traseul eclipsei prin SUA, cu posibile pete de cer senin în unele locuri, potrivit celei mai recente prognoze a Serviciului Național de Meteorologie. Cel mai bun pariu pentru a vedea eclipsa este nordul New England până în Canada.

Texas este probabil să aibă cea mai mare acoperire de nori. Observatorii eclipselor din locurile în care se înnorează sau plouă pot urmări spectacolul online prin emisiuni de la NASA și alții.

Expertul meteo Jay Anderson a declarat că eclipsa ar putea fi vizibilă de la Dallas la Columbus prin nori subțiri și înalți. “Nu sunt cele mai bune condiții, dar sunt tolerabile”, a spus Anderson, un meteorolog canadian pensionat.


Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.