Asociația Dăruiește Aripi a încheiat primul trimestru al programului de tratamente la domiciliu pentru copiii bolnavi de cancer din București și Muntenia, transmite asociația într-un comunicat de presă.
Scopul programului este crearea unei rețele de asistență de specialitate și susținere pentru a acoperi nevoile copiilor și adolescenților care suferă de cancer și, pe viitor, de alte boli cronice grave, care să opereze și acasă și în cadrul comunității, nu doar în spital, mai este menționat în comunicatul citat.
Beneficiile programului constau în reducerea deplasărilor la spitale și al internărilor de control pentru copiii care au finalizat programul, care a economisit resurse ce au putut fi redirecționate spre acei copii care au ajuns la spital, precizează Dăruiește Aripi.
De asemenea, programul a oferit servicii de paliație la domiciliu pentru copiii aflați în fază terminală, incluzând suport psihologic pentru familiile lor.
Programul, care a ajutat peste 30 de copii în cursul a peste 70 de vizite, a oferit următoarele servicii:
- evaluarea și monitorizarea pacientului între curele de chimioterapie,
- recoltare de analize,
- îngrijire paliativă,
- administrarea unor terapii de suport,
- administrarea unor perfuzii,
- consiliere psihologică,
- evaluarea calității vieții pacientului și
- instruirea membrilor familiei pentru îngrijirea copilului.
Programul funcționează în București și alte 9 județe din Muntenia și Dobrogea, prin parteneriate cu Institutul Oncologic București și Spitalul Județean Constanța, iar asociația Dăruiește Aripi își propune să dezvolte parteneriate similare cu Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Copii Marie Curie.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: