România va avea, în premieră, Registrul Național al Cancerului la Copil

(foto: www.daruiestearipi.ro)

Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat și în beneficiul Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică, dezvoltă Registrul Național al Cancerului la Copil în România (RNCCR).

Registrul Național al Cancerului la Copil în România va furniza tabloul epidemiologic complet și actualizat al patologiei oncologice pediatrice pe teritoriul țării noastre, constituind în același timp o resursă pentru cercetare, accesibilă centrelor de oncologie pediatrică și cercetătorilor în domeniu.

În luna octombrie a acestui an, registrul a fost acceptat pentru afiliere de către Rețeaua Europeană a Registrelor de Cancer (www.encr.eu). Acest lucru dovedește că RNCCR întrunește criteriile de calitate impuse de ENCR pentru registrele de cancer și, din acest moment, România va participa cu date actuale la statisticile internaționale privind cancerul la copil.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Astfel, pentru prima dată în România, se vor cunoaște aspecte precum:
– Câți copii au nevoie de îngrijire pentru cancer în România în fiecare an.
– Dacă există medici specialiști suficienți.
– Dacă există locuri suficiente în secții de specialitate.
– Dacă există secții suficiente.
– Câți bani ar trebui să aloce, anual, Ministerul Sănătății pentru asigurarea necesarului de medicamente al tuturor copiilor bolnavi de cancer.
– Câți bani ar trebui să aloce Ministerul Sănătății pentru investigații specifice sau dispozitive medicale.
– Ce șanse de supraviețuire au copiii cu cancer tratați în România în comparație cu cei tratați în alte țări din Uniunea Europeană.
– De ce nu beneficiază copiii internați în România de includerea în trialuri clinice, care asigură cele mai bune șanse în tumorile cu supraviețuire redusă

Obiectivul primordial al registrelor de cancer este determinarea incidenței – cazurile noi apărute la copii, distribuția în teritoriu pe vârste, sex și pe tipuri de cancer. Numărul de cazuri noi stă la baza oricărei politici de alocare a resurselor pentru cancer, dar și la baza înțelegerii fenomenului oncologic în ansamblul său.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: