Universitatea Ovidius derulează, în perioada 17-23 iulie, împreună cu Universitatea din București și parteneri din scoietatea civilă , o școală de vară dedicată subiectelor precum dezvoltarea durabilă și ecologia urbană, transmite universitatea într-un comunicat de presă.
Școala de vară CCMESI “Aspecte de Ecologie Urbană: Rolul infrastructurilor verzi în abordarea provocărilor urbane”, derulată prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), ia forma unei serii de cursuri non-formale în cadrul cărora se abordează aspecte relevante dezvoltării durabile, precum colectarea și prelucrarea datelor din teren, planificarea dezvoltării urbane și metode de conservare a biodiversității într-un spațiu urban.
“Programul Școlii de Vară include un pachet de activități teoretice și practice interdisciplinare (din domeniile geografie, știința mediului, biologie, urbanism și amenajarea teritoriului), susținute de către cadre universitare și experți ai instituțiilor partenere, ce se vor desfășura atât în laborator, în cadrul campusurilor universitare București și Constanța, cât și pe teren, pentru analiza a trei zone de studiu: Parcul Tineretului (București), Parcul Natural Văcărești (București) și Lacul Tăbăcăriei (sit Natura 2000)”, explică reprezentanții universității.
Partenerii universităților în proiect sunt organizațiile Society for Urban Ecology (SURE) – South-East Europe Chapter, Asociația Profesională a Geografilor din România (APGR) și Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR) – Sucursala Constanța, specifică UOC.
De asemenea, pe lângă studenții din Constanța și de la Universitatea din București, mai iau parte la cursuri și studenți de la Universitatea Al. I. Cuza (Iași) și Universitatea Ecologică din București.
La finalul activităților, studenții vor putea prezenta rezultatele analizelor relizate în cursul evaluării Parcului Tăbăcăriei. Analiza parcului va fi făcută din perspectiva rolului său în abordarea provocărilor urbane de dezvoltare durabilă din Constanța, a convervării biodiveristății în oraș și a adaptării generale a zonei de coastă la schimbările de mediu, se mai arată în comunicatul citat.
Analizele vor luat în calcul și posibilătți de a îmbunătăți calitatea vieții în oraș și de a face Constanța o zonă mai atractivă pentru turiști, încheie universitatea.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: