Școala de Vară de la Cetatea Carsium: Elevii și tinerii pasionați de istorie și cultură vor vizita obiectivele de patrimoniu din Hârșova într-un cadru educativ

sursa foto: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
sursa foto: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Mai multe instituții culturale din România vor desfășura împreună, la Constanța, a doua ediție a Școlii de Vară de la Cetatea Carsium, în perioada 11-14 septembrie 2023, transmite Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) într-un comunicat de presă.

Evenimentul este organizat de MINAC în colaborare cu autoritățile locale din Hârșova, unde se află cetatea, Institutul Național al Patrimonului, Institutul de Studii Avansate pentru Istoria și Civilizația Levantului, Facultatea de Istorie a Universității din București și cu Uniunea Democrată Turcă din România, se arată în comunicatul citat.

Școala de vară, explică organizatorii, se adresează elevilor, studenților și tinerilor cu activități în domenii precum istoria, arheologia, patrimoniul cultural, antropologia, natura, dar și a celor care împărtășesc o pasiune pentru cultură și patrimoniul cultural și natural.

Publicitate electorală
publicitate electorală

„Obiectivul general al Școlii de vară este cunoașterea monumentelor istorice și naturale ale Hârșovei, prezentarea tehnicilor de restaurare a artefactelor de piatră aflate in lapidariumul Muzeului din Hârșova, precum și desfășurarea unui atelier practic de restaurare piatră”, explică organizatorii activitățile din cadrul școlii, pe care o descriu ca un cadru informal pentru comunicare între autorități, comunitate, oameni de știință și tineri.

Participanții vor putea vizita obiectivele de patrimooniu cultural și natural în teren, vor lua parte la atelierul practic de restaurare la sediul Muzeului Carsium și vor putea asista la conferințe ținute de lectorii școlii la sediul primăriei din Hârșova.

„Școala de vară este prilejul de a descoperi un loc frumos și va oferi spațiul potrivit pentru întâlnirea cu cercetătorii, arheologii, restauratorii, istoricii, specialiștii (…). Va fi ocazia unică de a întâlni un patrimoniu natural, peisagistic și paleontologic, de valoare excepțională, puțin cunoscut în România”, încheie muzeul.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: