Fotbalul a demonstrat, de multe ori, că bugetul unei echipe nu este tot timpul determinant pentru rezultatul unui meci direct. Echipele mici din Europa au realizat de multe ori surprize în fața milionarilor din fotbal, reușind să înfrângă formații cotate mult mai bine.
Iar caracterele pu-ternice și jucătorii extraordinari se văd în Champions League, cea mai puternică competiție intercluburi din Europa, care aliniază la start, an de an, cele mai bune 32 de echipe de pe bătrânul continent.
Steaua București a avut un sezon 2012-2013 extraordinar, câștigând titlul de campioană a României și reușind să se califice în grupele Champions League. Însă testul maturității pentru echipa lui Reghecampf a început la Gelsenkirchen, unde roș-albaștri au întâlnit Schalke 04.
Mai trebuie să lucrăm la moral
Încrezători în propriile forțe, steliștii au arătat un fotbal bun, timp de 67 de minute, în fața unei echipe disciplinate în purul stil german, și mai presus de toate, cu un lot cotat la 200 de milioane de euro.
Pregătirea fizică nu a reprezentat un minus pentru Steaua, acest capitol fiind cel mai bine îmbunătățit de la venirea lui Reghecamp.
Însă momentul ce a înclinat balanța a fost primirea primului gol, după o desincronizare a apărării steliste. Iar din acel moment, în purul stil românesc, parcă reeditând semifinala din Europa League împotriva celor de la Middlesbrough, jucătorii Stelei au abandonat lupta, și-au pierdut curajul și nu au mai încercat, nici un moment, să revină în joc. Iar ca o urmare firească, nemții au mai înscris de două ori, închizând tabela la 3-0, un rezultat care nu arată în realitate ostilitățile de pe teren.
Tot în grupa E, FC Basel a jucat în deplasare la Chelsea Londra, un meci în care elvețienii plecau cu șanse mai mici decât steliștii, și în contextul în care englezii deschideau scorul din minutul 45, prin Oscar.
Doar că jucătorii celor de la Basel au continuat să joace același fotbal, au crezut în victorie și au reușit să smulgă trei puncte, întorcând scorul până la finalul meciului și câștigând cu 2-1.
Doar că elvețienii au vrut să câștige. În antiteză cu ei, echipele românești nu vor să piardă. Iar atunci când primesc gol își văd obiectivul foarte departe și renunță la luptă. Așa s-a întâmplat și la Gelsenkirchen, acolo unde Steaua a existat pe teren doar la scorul de 0-0.
Urmează meciul de pe National Arena, unde sperăm ca Chelsea Londra să nu înscrie vreun gol în primele minute de joc, iar Steaua să facă figurație până la finalul partidei.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: