Sirenele vor suna în Constanța: Se efectuează lucrări de mentenanță la sistemul de alarmare publică/ Semnificația fiecărui semnal

sursă foto: Primăria Constanța
sursă foto: Primăria Constanța

Mai multe lucrări de mentenanță la sistemul de alarmare publică din Constanța vor fi efectuate miercuri și joi, iar sirenele vor fi pornite prin impulsuri scurte, anunță Primăria Municipiului Constanța într-un comunicat de presă.

Aceste lucrări sunt efectuate de inspectorii Biroului de Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei pentru a se asigura că sirenele din localitate funcționează în condiții optime. 

Lucrările de mentenanță tehnică asigură funcționarea adecvată a echipamentelor precum centrala electronică de alarmare, echipamente PC, software, stații radio, cabluri și antene radio. 

Publicitate electorală
publicitate electorală

În cadrul acestei activități, se vor emite mai multe semnale acustice pentru verificarea mijloacelor de alarmare. 

„Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate”, mai spune Primăria Municipiului Constanța.

Semnificația semnalelor de alarmare acustică a populației

Semnalele de alarmare sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

  • Semnalul ALARMĂ AERIANĂ – se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele. 

Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

  • Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele. 

Semnificație: Prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale.

  • Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ – se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

  • Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI – se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: