Chiar dacă un bucătar tușește sau strănută direct în mâncarea pe care ați comandat-o nu există riscul să vă infectați cu coronavirus, susține Ben Chapman, specialist american în siguranța alimentelor la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, scrie Business Insider, citat de G4Media.
Acesta susține că nu există dovezi că virusul s-ar transmite prin mâncare, ci exclusiv prin contactul unei persoane cu alta. Specialistul recomandă spălarea frecventă a mâinilor, mai ales înainte de a servi masa, dar îi liniștește pe cei care, în perioada restricțiilor de circulație, depind de comenzile de mâncare livrate acasă de restaurante.
„Chiar dacă un angajat strănută direct într-un bol cu salată crudă, înainte de a o ambala pentru a vă o aduce acasă, oricât de bizar ar părea, dar este foarte puțin probabil să vă îmbolnăviți (…) Transmiterea se face prin epiteliul respirator din nas, gură și ochi. Este puțin probabil să fie transmis în alimente”, a spus și dr. Eric Cioe-Pena, medic de urgență și director de sănătate globală pentru Northwell Health.
Potrivit lui Jaimie Meyer, medic specialist în boli infecțioase la Yale Medicine, până în prezent nu există dovezi privind transmiterea coronavirusului prin alimente.
Citește articolul complet pe G4Media.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții:
Cele mai proaste texte traduse ca altceva nu sunt. Cat de idiot poti sa fi sa publici asa ceva si sa mai pui si clasicul “specialistii”. Uita-te mai intai unde sunt cei mai multi infectati si apoi daca merge neuronul gandeste-te daca se merita sa publici asa ceva. rusine si unfollow.