Spectacole de teatru cu intrare liberă pentru elevii din Constanța

Elevii din județul Constanța vor putea asista, gratuit, la un spectacol de teatru care va avea 12 reprezentații.

Acest lucru este posibil în cadrul proiectului „TEA’TRUE: cărări între emoticoane și sentimente”, organizat de către Asociația Culturală Georgiana Rusu, în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Proiectul este menit să faciliteze accesul organizat și gratuit al liceenilor constănțeni la spectacole de teatru.

Publicitate electorală
publicitate electorală

Spectacolul de teatru se numește „Emoticon skin” și este bazat pe scenariul dramaturgului clujean Cristiana Bojte Keresztes (31 ani), care are o abordare cu adresabilitate directă către generația tânără. Firul dramatic reprezintă o cercetare succintă a societății de astăzi, scoțând în evidență faptul că mediul social actual predispune tinerii la atrofierea emoțională și sentimentală, aspect cauzat de faptul că aceștia petrec prea mult timp în mediul online, uitând să simtă, să trăiască cu adevărat. Paralela dintre lumea reală și cea virtuală dă naștere la o radiografie a transformării psihologice a societății din ultimii 25 de ani, din punct de vedere social, politic și cultural.

În total vor fi organizate 12 reprezentații ale spectacolului, în mod GRATUIT, la Teatrul de Stat Constanta, în perioada 1 octombrie – 8 noiembrie 2018, începând cu ora 19:00, de către actorii companiei independente de teatru Lui’s Arts, cu suportul tehnic al Teatrului de Stat Constanța. Zilele când vor avea loc spectacolele sunt următoarele: 1, 2, 8, 9, 15, 16, 29, 30 octombrie, 5, 6, 7, 8 noiembrie.

La reprezentații vor asista elevi ai liceelor din municipiul Constanta, care vor veni la teatru în mod organizat, conform programării realizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, partener în acest proiect.

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Bugetul total al proiectului este de 89.000, din care finanțarea AFCN este de 80.000 de lei, iar contribuția proprie a beneficiarului, Asociația Culturală Georgiana Rusu, este de 9.000 de lei.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: