Teatrul de Stat Constanța (TSC) pune în scenă, la finalul acestei săptămâni, două spectacole total diferite: ”Trilogia Belgrădeană” și ”Logodnă relativă”. Prima piesă scoate sensibilul la iveală și este programată sâmbătă, iar cea de-a doua este o comedie care va avea loc duminică, anunță TSC.
Spectacolele vor avea loc de la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, iar biletele pot fi cumpărate de la agenția de bilete al TSC de pe Bd. Tomis nr. 97 sau online, pe MyStage.
Prima piesă de teatru la care publicul constănțean poate participa pe 10 februarie este ”Trilogia Belgrădeană” de Biljana Srbljanović, în regia lui Erwin Șimșensohn. Scenografia piesei este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, lighting design-ul de Alexandru Bibere și sound design-ul de Alex Popa și Eduard Lupu.
În distribuție: Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Mihaela Velicu, Sorina Toma, Lucian Iftime, Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Vlad Lință, Cristiana Luca, Alina Manțu și Cătălin Bucur.
„Spectacolul prezintă trei povești care se petrec chiar în noaptea de Anul Nou, în Cehia, Australia și Statele Unite ale Americii, personajele fiind emigranți dintr-o zonă de război. Momentul de trecere, de bilanț, încărcat de entuziasmul și festivismul caracteristic în toate părțile globului, scoate la iveală frustrările, diferențele culturale, inadaptarea și dorul de țară și de familiile lăsate în urmă”, susține TSC.
Conform declarației dată de Andrei Crăciun în ziarul „Metropolis” și citată de TSC, ”Trilogia Belgrădeană” este una dintre cele mai mari piese de teatru dată de contemporanii noștri.
Al doilea spectacol, care va fi jucat pe 11 februarie, este „Logodnă relativă”, de Alan Ayckbourn, regizat de Iulian Enache. Scenografia este realizată de Gabi Albu și lighting design-ul de Alexandru Bibere. În disctribuție îi regăsim pe Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane și Lucian Pavel.
„«Logodnă relativă» (titlul original Relatively Speaking) este o comedie care extrage haz și veselie din trădările căsniciei și relațiilor de iubire și mai ales din încurcăturile produse. Un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfățișează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament și o imagine optimistă și pozitivă, într-un mod paradoxal și, până la urmă, înțelept”, mai este precizat în comunicatul de presă.
Piesa creată de Ayckbourn reprezintă unul dintre cele mai mari succese ale dramaturgului, ea fiind jucată în numeroase teatre din Marea Britanie și SUA, cu multiple versiuni de ecranizări și adaptări pentru televiziune.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: